Prinsenstad-toernooi

2017

Erik van Den Doel winnaar 10e editie Prinsenstad toernooi.

Het Prinsenstadtoernooi kende een spannende ontknoping. In de laatste ronde wist geen van de koplopers te winnen zodoende kon Erik van den Doel, die met een halfje achter aan de ronde begon, zijn vierde titel veroveren. Hij deelde de eerste plaats met Migchiel de Jong, Albert Blees en David van Kerkhof, maar had de meeste weerstandspunten. Sensatie van het toernooi was waarschijnlijk Stefan Bekker die beide aanwezige grootmeesters versloeg maar door een nederlaag in de laatste ronde naast het podium eindigde.

In zijn overwinningspeech quote Van den Doel Woody Allen: Life is full of misery and suffering and it is also way too short. Hij voegde daaraan toe: Hetzelfde geldt voor schaken het is vermoeiend en te stressvol en dit toernooi is veel te kort.

In de B groep wist Jip Damen de concurrentie een half punt voor te blijven. Groep C werd gewonnen door Nyuk Lyn Cchung die naast een opgenomen bye al zijn partijen won. Zijn broer Chi Yun Cchung deed het zelfde in de D groep.

De spektakelprijzen.

Stefan Bekker speelde een prachtige partij tegen GM Erik van den Doel. Hij vond mooie velden voor zijn stukken, won een pion en later de partij. Die komt bij zijn verzameling beste partijen!Thomas de Ruiter brak op de damevleugel de partij open tegen Andrzej Pietrow. Het fraaie Pd6+ verdient een diagram en de afwikkeling was ook onberispelijk.


Bob Ameling kreeg van Patrick Tjioe een Leeuw voorgeschoteld. Met het krachtige paardoffer Pxe5 brak hij het centrum open en hij zette de aanval krachtig door.


Tenslotte speelde in de D-groep Stefan Vleeming tegen Stella Honkoop een partij waar een meester zeer tevreden mee zou zijn. Op de damevleugel nam hij het initiatief en hield dat vast met een mooi kwaliteitsoffer. De beslissing viel toen zijn dame op de koningsvleugel binnen kwam en het mat mocht voltooien!

Sponsors

Grotius College

New In Chess

Rob Brunia Fonds

Zonderland Fotografie

Haagse Schaakbond

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap