Prinsenstad-toernooi

Verslagen en foto’s 2019

Een zomerse schaakzaterdag in de prille lente

Open lijnen en strakke kwadranten

Wat een mooie schaakshirts zien we in de speelzaal! Opvallend veel ruitjesoverhemden, de 64 velden zijn zogezegd goed vertegenwoordigd op de tweede dag van ons prestigieuze Prinsenstadtoernooi, een zomerse zaterdag in de nog prille lente, buiten te warm, maar binnen een perfecte schaaktemperatuur. Schakers zijn zeker geen hokjesdenkers, integendeel, het zijn juist creatieve kris-krasdenkers, die ook houden van open lijnen, lange diagonalen, mooi stramienen en strakke kwadranten. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 Peinzen ... en nog es peinzen

Diep denken, heel diep, alles om je heen totaal vergeten … dat is het enige, echte schaken. Ook deze fraaie beelden ontsnappen niet aan het scherpe oog van onze huisfotograaf Herman. Oh ja .. we willen nog graag even kwijt dat Pieter Verhoef het presteerde om voormalig winnaar Erik van den doel (IGM) in de eerste ronde op remise te houden .. en dat hij en passant in de tweede ronde ook nog even won van een andere gerenommeerde speler, Jeffry van Vliet.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 Schaakgeweld barst los bij 12e Prinsenstadtoernooi

Een mooi kwartet achter de tafel bij de inschrijving, als ware het de juryopstelling van de X-factor, bestaande uit Arzhang, Ed, Lucien en Ted, een goed uitgeruste bar (met dank aan sponsor Albert Heijn), maar wel even zonder koffie en thee, want de koffiemachine is nog onderweg, de officiële openingszet van onze eigen Lucien van Lisdonk namens hoofdsponsor ING aan het 1e bord met grootmeester Erik van den Doel ... al met al een gezellige boel tijdens de opening van het 12e Prinsenstadtoernooi in ons mooie Delft.
Na de openingstoespraak van toernooidirecteur René Poots, die ook nog wijst op de fooienpot voor het goede doel, de bouw van een school in Nepal, een initiatief van DCS-lid Anish Giri, barst in de aula van het Grotius College het schaakgeweld los, 160 hongerige schakers verzinken in doodse stilte in een diep gepeins. Een mooie opmaat voor de tweede dag, een zware zaterdag met drie ronden .. maar, zoals een enthousiaste deelnemer opmerkt: ”Uiteraard zoals alle voorgaande jaren in een ongedwongen en relaxte sfeer.”


 


 


 


 


 


 


 


 

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap