Prinsenstad-toernooi

Verslagen en foto’s 2019

Grootmeesters pakken de eerste prijs

Zesde ronde, laatste ronde, ook de spannendste ronde … wie wint? De prijsuitreiking geeft het verlossende antwoord, een ware prijzenregen daalt op de deelnemers neer. Tientallen gelukkigen komen naar voren om de (geld)prijzen in ontvangst te nemen, uit handen van René Poots en Arno Wiersma. Naast de top-5 van de A, B, C en D-groep zijn er aparte vrouwenprijzen, jeugdprijzen en natuurlijk de ratingprijzen. Het is geen verrassing dat de beide grootmeesters Erik van den Doel en Roeland Pruijssers de jackpot verdelen. Beiden hebben 5 punten, maar Erik mag zich de winnaar noemen met slechts een driekwart weerstandspuntje meer. Onze eigen Ted Barendse pakt de eerste prijs in de vierkamp en Khaled Elsandel scoort de tweede prijs in de D-groep.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Doldrieste varianten van de toernooicoach

Tussen het einde van de laatste ronde en de prijsuitreiking wordt met een drankje in de hand uiteraard vrolijk doorgeschaakt en geanalyseerd, gewoon omdat het zo hoort. Toernooicoach Piet Peelen heeft het er druk mee. Met snelle zetten vliegen de doldrieste varianten over het bord onder verbaasde blikken van de leergierige spelers. Tussendoor zijn enkele jeugdspelers aan het voetballen, de bar doet goede zaken en her en der worden al wat stukken en borden ingepakt, kortom een zeer ontspannen sfeertje … zeker weten, het was weer een prachtig toernooi!


 

 


 


Schakers in actie

Als je een schaker in actie wil zien moet je goed opletten. Soms zie je ineens een strakke arm een krachtige zet uitvoeren, een prachtig gezicht voor de oplettende toeschouwer. Je ziet de speler denken: probeer hier maar eens en goed antwoord op te bedenken. Een verkeerde zet doen is een drama voor iedere schaker .. de handen gaan omhoog of in het gezicht, het is een nachtmerrie, wie kent het niet. Sommigen blijven lang aan hun stoel gekleefd, anderen gaan gezellig rondwandelen en bij andere partijen kijken. Er is zelfs een elkaar omstrengelend, romantisch paartje gesignaleerd. Schaken, het is en blijft een fascinerende sport.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


Een zomerse schaakzaterdag in de prille lente

Open lijnen en strakke kwadranten

Wat een mooie schaakshirts zien we in de speelzaal! Opvallend veel ruitjesoverhemden, de 64 velden zijn zogezegd goed vertegenwoordigd op de tweede dag van ons prestigieuze Prinsenstadtoernooi, een zomerse zaterdag in de nog prille lente, buiten te warm, maar binnen een perfecte schaaktemperatuur. Schakers zijn zeker geen hokjesdenkers, integendeel, het zijn juist creatieve kris-krasdenkers, die ook houden van open lijnen, lange diagonalen, mooi stramienen en strakke kwadranten. 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 Peinzen ... en nog es peinzen

Diep denken, heel diep, alles om je heen totaal vergeten … dat is het enige, echte schaken. Ook deze fraaie beelden ontsnappen niet aan het scherpe oog van onze huisfotograaf Herman. Oh ja .. we willen nog graag even kwijt dat Pieter Verhoef het presteerde om voormalig winnaar Erik van den doel (IGM) in de eerste ronde op remise te houden .. en dat hij en passant in de tweede ronde ook nog even won van een andere gerenommeerde speler, Jeffry van Vliet.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 Schaakgeweld barst los bij 12e Prinsenstadtoernooi

Een mooi kwartet achter de tafel bij de inschrijving, als ware het de juryopstelling van de X-factor, bestaande uit Arzhang, Ed, Lucien en Ted, een goed uitgeruste bar (met dank aan sponsor Albert Heijn), maar wel even zonder koffie en thee, want de koffiemachine is nog onderweg, de officiële openingszet van onze eigen Lucien van Lisdonk namens hoofdsponsor ING aan het 1e bord met grootmeester Erik van den Doel ... al met al een gezellige boel tijdens de opening van het 12e Prinsenstadtoernooi in ons mooie Delft.
Na de openingstoespraak van toernooidirecteur René Poots, die ook nog wijst op de fooienpot voor het goede doel, de bouw van een school in Nepal, een initiatief van DCS-lid Anish Giri, barst in de aula van het Grotius College het schaakgeweld los, 160 hongerige schakers verzinken in doodse stilte in een diep gepeins. Een mooie opmaat voor de tweede dag, een zware zaterdag met drie ronden .. maar, zoals een enthousiaste deelnemer opmerkt: ”Uiteraard zoals alle voorgaande jaren in een ongedwongen en relaxte sfeer.”


 


 


 


 


 


 


 


 

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap