Delfts Kampioenschap voor basisscholieren

PK Basisscholen 2007

Afgelopen zaterdag, 9 juni 2007 werd in een warm Denksportcentrum het jaarlijkse schaakkampioenschap voor basisscholieren uit Delft en Pijnacker gehouden. Bijna dertig kinderen streden om de titel "beste schaker van alle basisscholen in Delft en Pijnacker in 2007".


 


Waarschijnlijk onder invloed van het scholenschaak in het kader van de Brede School waren er dit jaar weer voldoende deelnemers om van een echt toernooi te spreken. 's Ochtends werd in 5 ronden uitgemaakt wie tot de "besten" hoorden en wie tot de "gewone". Na de lunch streden die twee groepen in 7 ronden om het eremetaal.

De sfeer was uitstekend en meestal ontspannen. Soms ook bleek dat leren verliezen even pijn kan doen. In de top van het toernooi werden (volgens een kenner) zeer redelijke partijen neergezet. Aan de andere kant van het deelnemersveld moest in het begin nog even uitgelegd worden dat de meeste stukken niet over ander stukken mogen springen alvorens een stuk te slaan.

In de "gewone" groep nam Arjan van Schendel van basisschool De Ark al snel de koppositie in, die hij vervolgens niet meer afstond. Op de plekken 2 en 3 verschenen tot de laatste ronde steeds andere namen. Uiteindelijk was de uitslag:

naamschoolpuntenweerstand
1Arjan van SchendelDe Ark6,525,5
2Jesse SnipMax Havelaar5,026,5
3Mahmoud ElshabasiDe Eglantier5,024,5
4Faiz MuhammedDe Eglantier4,527,5
5Antal van RavensteinTitus Brandsma4,024,5


In de groep met de "beste" spelers won Reinier Giele van basisschool GabriŽl West overtuigend al zijn wedstrijden en werd daarmee voor de derde keer in vier jaar kampioen van Delft en Pijnacker. Ook hier was de strijd om de tweede en derde plek spannend. Uiteindelijk waren deze voor respectievelijk Arjan Cornelissen (De Ark) en Johan van Veen (De Eglantier).

De top van de "beste" groep:

naamschoolpuntenweerstand
1Reinier GieleGabriŽl West7,027,0
2Arjan CornelissenDe Ark5,027,0
3Johan van VeenDe Eglantier4,528,5
4Eelke PootsHugo de Groot4,030,0
5Andreas van VeenDe Eglantier4,029,0


De beste drie van elke groep gingen met een beker naar huis. Om wat tegenwicht te bieden tegen het serieuze schaken werd halverwege de middag een loterijtje gehouden. Drie deelnemers wonnen daarin een prijs.

Onderin beide groepen eindigden twee zeer jeugdige dames: Marja van Zevenbergen (basisschool Juliana van Stolberg) en Anne Pennock (basisschool De Oostpoort). Hoewel zij hun laatste plaats met een lach aanvaarden, maakte een troostprijs die lach toch nog wat breder.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap