OGD Masters

Deelnemers

Jan-Willem de Jong
Jan-Willem de Jong
Anish Giri
Anish Giri
Fred Slingerland
Fred Slingerland
Joost Michielsen
Joost Michielsen
Christov Kleijn
Christov Kleijn
Dennis Ruijgrok
Dennis Ruijgrok
Joram op den Kelder
Joram op den Kelder
Pauline van Nies
Pauline van Nies

 Naam Elo
IMJan-Willem de JongWIT2454
FMAnish Giri 2447
FMFred Slingerland 2386
 Joost Michielsen 2347
 Christov Kleijn 2317
 Dennis Ruijgrok 2262
 Joram op den Kelder 2228
 Pauline van Nies 2141


Jan-Willem de Jong is een in Delft woonachtige IM met een rating van 2454. Naast de IM-titel staan onder meer een Nederlands jeugdkampioenschap t/m 14 jaar en deelname aan het officiële Nederlandse kampioenschap op zijn palmares. Vorig seizoen wist hij in de Meesterklasse van de Nederlandse clubcompetitie zijn eerste GM-norm binnen te halen.

Anish Giri is van Nepalees/Russische origine, maar woont gewoon in Rijswijk. Als nummer 3 van de wereld van zijn leeftijd is hij een van de grote talenten van zijn generatie. Hij is kampioen t/m 12 jaar van het enorm sterke schaakland Rusland geweest, dat zegt genoeg. Anish heeft al twee grootmeesternormen op zak en de titel zal wel niet lang meer op zich laten wachten

Fred Slingerland komt uit Oegstgeest en is nog nét geen IM, maar daar gaat spoedig verandering in komen. Een paar ratingpuntjes winnen is alles wat nodig is om de titel binnen te slepen. Zijn vervolmaking van het drietal vereiste normen was een verdiende prestatie voor het hoge niveau schaak dat hij al jaren structureel weet te bereiken.

Joost Michielsen liet zijn talent tijdens zijn jeugdperiode voortdurend zien: hij behaalde meerdere Nederlands jeugdkampioenschappen, waarvan die t/m 20 jaar, in de hoogste categorie, misschien wel de mooiste was. Joost komt uit Den Haag en ook hij heeft zijn IM-normen al op zak. Ongetwijfeld zal hij ook de titel gaan binnenslepen.

Christov Kleijn komt ook uit Den Haag en is na Anish de jongste, maar desalniettemin al erg succesvol! Niet alleen werd hij al diverse malen Nederlands Jeugdkampioen in de verscheidene leeftijdscategorieën, maar hij kan de komende twee jaar nog proberen dat aantal uit te breiden. Afgelopen zomer scoorde Christov zijn eerste IM-norm in een toernooi in Spanje.

Dennis Ruijgrok is de 'dark horse' van het gezelschap, en dat is hem niet vreemd. Uit Wassenaar, een schaker van pieken en dalen die hoge ogen kan gooien in elk gezelschap. Hij weet hoe het moet: in 2004 leverde hij een fenomenale prestatie door reeds een ronde voor het einde de eindoverwinning op het NK Jeugd t/m 20 veilig te stellen.

Joram op den Kelder woont al z'n hele leven in Delft en heeft nooit voor een andere club dan het organiserende DSC gespeeld. Hoewel hij relatief laat begon met schaken, wist hij toch eens het Open NK Jeugd t/m 16 in Hengelo op zijn naam te schrijven. Begin 2009 deelde hij de eindoverwinning in het OGD Prinsenstadtoernooi in Delft.

Pauline van Nies studeert in Delft en behoort tot de beste vrouwelijke schakers van Nederland. In diverse leeftijdsgroepen wist ze het Nederlands Jeugdkampioenschap te winnen en komend jaar kan ze hier wellicht nog een titel aan toevoegen. Afgelopen jaar deed al voor de derde achtereenvolgende keer aan het officiële NK mee, waar ze op een zesde plaats eindigde.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap