Delftse SchaakSite - Toornooien

Willem-Jan van den Broek clubkampioen snelschaken!

Normaal gesproken strijden de DSC'ers in het voorjaar om clubkampioen snelschaken te worden. Om deze titel wordt al vele jaren gespeeld, en de wisselbeker bevat dan ook de namen van vele DSC'ers. In dit bijzondere jaar werd het clubkampioenschap door welbekende omstandigheden wat later in het jaar gespeeld en ook nog eens online.

Gert Legemaat (Megatal) was niet te kloppen in de Grand Prix en ook nog eens goed op dreef in de Lichess teamcompetitie op zondagavond, dus was hij van tevoren uitgeroepen als favoriet. Naast deze favoriet nam er echter ook een "Upperdog" in de vorm van Willem-Jan van den Broek plaats achter het scherm. Bob Voogt (BobVoogt2071), Ted Barendse (TedBarendse), Martin Glimmerveen (Martao), Jouke van Gosliga (jvg) en Alexander Bruschke (DaBrusjka) zorgden door hun aanwezigheid voor een knap sterk deelnemersveld, allen met Lichess-ratings van boven de 2000.

Alexander begon met een flinke handicap zijn partij tegen Gert - alsof die nog niet moeilijk genoeg is met normaal zicht - doordat hij zijn stukken niet kon zien. Een gratis puntje voor Gert dus. Ook Bob kon zijn stukken niet zien, maar won wel van Martin, omdat deze wel aangemeld stond maar nog niet achter zijn scherm zat. Bob heeft het hele (!) toernooi zonder zijn stukken te zien gespeeld en nog een knappe "echte" overwinning behaald. Zijn kans op de eindzege met deze handicap was natuurlijk wel verkeken.

Lars Visser (themanager55) begon voortvarend met overwinningen op Willem-Jan, Jouke en André van der Weijde. Na drie ronden stond hij aan kop, voor Ted en Gert die een puntje onderling verdeeld hadden. Na de derde ronde begon Upperdog aan een zegereeks. Hij versloeg Aram Hassan (Culinary_Gecko), die uiteindelijk trouwens knap vierde werd, en kreeg daarna een paard cadeau, nota bene van Gert Legemaat! Daarmee was hij weer helemaal terug in de strijd met 3˝ uit 5, vlak achter Ted Barendse die op 4 uit 5 stond.

Maar ook Ted ging in de fout tegen Willem-Jan. Hij zag de sterke loper op g7 over het hoofd en gaf zelfs een toren weg! Eenmaal in de upperdog-positie gaf Willem-Jan niets meer uit handen. André, Jouke, Alexander en Martin moesten stuk voor stuk het hoofd buigen.

Zo eindigde onze nieuwe clubkampioen snelschaken Willem-Jan van den Broek op 8,5 uit 11 met een TPR van 2305! Tweede werd Gert Legemaat met 7,5 uit 11 en derde werd Ted Barendse met 7 uit 11.

Aram won in de laatste ronde van Gert en werd zo vierde in totaal en eerste in de ratinggroep onder 2000. Ook Lars Visser presteerde erg goed en werd vijfde met een TPR van 2151.

Zie https://lichess.org/swiss/eNtcBtWh voor alle uitslagen en de eindstand.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-9600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap