Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Rake klappen bij DSC-H8

Terwijl buiten de storm voortwoedde, speelde DSC8 op maandag 10 februari 2020 een thuiswedstrijd tegen Schaakmat Westland 5. Bij afwezigheid van Jan van der Kolk was Paul van Riet als invaller gevraagd om mee te doen (met dank namens het team). Het team van Westland 5 was in een sterke formatie opgekomen met drie spelers met rating 1400+. Dit zou de nodige gevolgen hebben.

Op bord 5 speelde Joop met zwart tegen een iets sterkere tegenstander. Het werd niet zijn avond. Mogelijk kwam hij slecht uit de opening. Geheel in tegenstelling tot zijn gewoonte was al snel op de avond zijn partij voorbij. Met zijn handen opgeheven ter verontschuldiging omdat het niet was gelukt, verliet Joop na een uur spelen de zaal.

Op bord 3 speelde Ernst (met zwart) een aardige partij ondanks het feit dat hij een sterke tegenstander had (+200 ptn). Het ging lang goed tot het moment dat Ernst te maken kreeg met een onverwachte aftrekschaak, hetgeen hem een achterstand opleverde, die hij niet meer goed kon maken. Enige zetten later gaf hij op.

Bewaakt door een hond speelde Bart (met wit) op bord 4 op twee borden tegelijk tegen een blinde tegenstander met gelijkwaardige sterkte. Afgezien van een incidentele verwarring over de positie van een stuk op het ene bord, vergeleken met de positie op het andere bord, verliep de wedstrijd zonder problemen. Hij behaalde wederom een welverdiende remise tegen deze tegenstander.

Op bord 2 speelde Paul (met wit) tegen een sterke tegenstander (+200 ptn). Het verloop van de partij ging lang gelijk op. Er werd veel materiaal geruild, waardoor het spel belandde in een eindfase met aan beide zijden een paard en diverse pionnen met Paul een pion minder. Paul kwam uiteindelijk in een stelling terecht, waarin hij niets meer te winnen had. Hij gaf terecht op.

Op bord 1 (zwart) speelde de TL -DSC8 met zwart wederom tegen een (te) sterke tegenstander (+200 ptn). Na 17 zetten raakte hij een ingesloten paard kwijt, waarmee de hoop op een remise in rook opging. Ook in het vervolg van het spel bleek dat zijn tegenstander meer kwaliteit had. Met diverse dubbelpionnen in mijn verzwakte stelling werd het volgende slachtoffer het tweede paard. Niet veel later was de partij verloren.

Op bord 6 speelde Bert (met wit) tegen een tegenstander, die lang hoopte op een remise. In de loop van het spel wist Bert een pion te winnen en daarmee een bres te slaan in de verdediging. Met gerichte, meervoudige aanvallen kwam zijn tegenstander steeds verder in de problemen. De weerstand leek op een gegeven moment te breken. Zijn team had gewonnen. Remise was niet meer mogelijk en zijn team wachtte op hem om terug te gaan naar Naaldwijk. Met een paar laatste zetten maakte Bert een eind aan de partij. Wederom een winstpunt voor hem.

Uitslag DSC8 Schaakmat Westland 5 werd uiteindelijk 1,5 4,5, geheel conform de verhouding in ELO- sterkte.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap