Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-H1 verslaat Promotie 1

De 4e wedstrijd van het 1 team was tegen Promotie 1, een team dat vecht voor handhaving. Ons team was op volle oorlogssterkte.

Als 1e was Kees klaar. De stelling was de hele tijd in evenwicht, remise was dan ook de uitslag. Jan speelde een prima partij. Zijn tegenstander ging met wit vroeg voor de aanval, maar na een paar onnauwkeurigheden won Jan een pion en het loperpaar. Zijn lopers waren in een open stelling gericht op de koning. Na 24 zetten gaf wit het op. Ricardo wist een koningsaanval op te zetten. Zijn tegenstander kon het niet houden, dus pakte Ricardo het volle punt. Na een onnauwkeurige reactie op een rustige zet van Teds tegenstander had Ted geen voordeel na de opening. Met enkele zwakke pionnen in de stelling van zijn tegenstander bleek na massale stukkenruil dat deze flink onder druk stond. Bijna al zijn pionnen waren zwak, Ted moest na een eventuele pionwinst alleen oppassen dat zijn tegenstander niet te actief werd. Dat lukte wonderwel. Toen hij geen pion maar een kwal ging verliezen, gaf hij terecht op.

Onze topspeler Enrico speelde tegen de ijzersterke heer Bannink. De opening van Enrico was erg slecht en pas tegen het einde van het middenspel koos zijn tegenstander voor een verkeerd plan, waardoor Enrico weer spel kreeg. Vervolgens kwam hij in een gewonnen eindspel en speelde dit goed. Alleen aan het einde gaf hij een kwaliteit weg en had daardoor maximaal remise. Toen ging zijn tegenstander door de vlag. Bob had het moeilijk, hij stond constant onder druk. Hij verdedigde zich goed en sleepte een remise uit het vuur. Met nog 2 partijen te gaan stonden we 5-1 voor, het ging alleen nog maar om de bordpunten. Bram kwam goed uit de opening, maar koos het verkeerde plan en nam daar ook nog eens teveel tijd voor. Uiteindelijk bereikte hij een eindspel waarin hij weliswaar een pion voor stond, maar zijn tegenstander had zeer actieve stukken. Weer later werd het een toreneindspel met een pion voor zijn tegenstander en 2 voor Bram, maar de pion van zijn tegenstander was wel veel verder. Het was wel te houden, maar in gierende tijdnood deed Bram het fout. Martin had na de opening een klein voordeel, maar in het middenspel ging het mis en verloor hij een stuk. Het eindspel was kansloos.

Zodoende won ons 1e deze wedstrijd met 5-3. Tot nu toe zijn alle wedstrijden gewonnen en is ons team op kampioenskoers met een voorsprong van 2 matchpunten op onze concurrenten Schaakmat Westland 1 en Schaakhuis 1.

er is 1 reactie: lees | reageer
Agenda

September
Mon21DSC GP Snelschaken Online (N1)
 Interne competitie (N3)
Mon28Interne competitie (N4)
October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap