Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

wedstrijdverslag DSC5-Belgisch Park2 25 november 2019

Henk speelde aan bord 5 met zwart zijn partij op 18 november vooruit, op verzoek van zijn tegenstander, Gerard van der Zijden. Gerard is op papier de sterkste speler van RSC Belgisch Park 2. Aan de hogere borden van Belgisch Park 2 spelen jonge spelers die graag hun ELO rating willen verbeteren. Gerard en ik bleken in een grijs verleden nog samen bij Philidor Leiden gespeeld te hebben. De partij (Caro Kann) was spannend, dank zij een korte rokade van wit en een lange rokade van zwart. Beide spelers begonnen een koningsaanval, wit offerde een pion, miste de beste voortzetting zo hier en daar (net als zwart), en na 27 zetten, en nogmaals na 28 zetten bood Henk remise aan. Met elk nog 20 minuten op de klok en alleen de zware stukken en wat pionnen op het bord, en een stelling volkomen in evenwicht waren er voldoende redenen om de vrede te tekenen: ˝-˝.Op 25 november traden de andere zeven spelers aan deze keer weer met drie invallers: Shyam, Raymond en Edgar (dank, heren!). De tegenstander bleek inderdaad een tactische opstelling te hebben gekozen. Tom Broekhuizen was met zwart aan het eerste bord al snel klaar. Hij won in een scherpe partij. De stand werd weer gelijk getrokken nadat Ronald Kraakman aan bord 7 met zwart verloor. Cock Hazeu (met zwart aan bord 3) speelde een partij waar al snel beide lopers van het bord gingen en beide spelers lang rokeerden. Er ontstond een manoeuvreerpartij die gelijk op ging. Op de 25e zet bood Cock remise aan, die niet geaccepteerd werd. Maar op de 32e zet bood Cock’s tegenstander remise aan, die Cock accepteerde, wél na enig nadenken. Want ook de ‘nazit’ toonde aan dat Cock op dat moment beter stond: 2-2.
Shyam Balasubramanian, met wit aan bord 4, speelde d4 met koningsfianchetto en aanval over de damevleugel. Daarbij raakte zijn pionnenstructuur verzwakt. Misschien was hij te gretig? Na ca 40 zetten trok zwart de winst naar zich toe: 2-3
Toch zag het er niet slecht voor DSC5 uit. Zowel Victor van der Kloet (wit, bord 8) als Raymond Thomas (wit, bord 2) stonden erg goed. Toen de tegenstander van Edgar Huisman (wit, bord 6) in gelijke stelling remise aanbood, meende Edgar dan ook dat hij het aanbod rustig kon aannemen (2˝-3˝). Helaas ging het aan het einde van de avond bij zowel Victor als Raymond toch nog mis, door onnauwkeurigheden. Eindstand: 2˝-5˝.

er is 1 reactie: lees | reageer
Agenda

October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)
Mon16DSC GP Snelschaken Online (N5)
 Interne competitie (N11)
Mon23Interne competitie (N12)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-3200 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap