Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Ups-and-downs bij DSC-H8 in Pijnacker

Vrijdag 13 december speelde DSC8, aangevuld met Herman Zonderland als invaller in Pijnacker tegen Scheve Toren 3. Dit team bestaat uit enkele volwassen, jongelingen en jeugdspelers met een ongelukkig grote spreiding in ELO rating (1752 – 1091).

Onze vaste bord 1 speler (Jan van der Kolk) was niet inzetbaar vanwege een komende operatie aan zijn schouder. Uw reporter, tevens teamleider, had besloten om een “suicide mission” aan te gaan en hem te vervangen op bord 1. Hij speelde met wit tegen een jongedame, leidster van de jeugd, met de eerder vermelde hoge ELO rating . Met de moed der wanhoop probeerde hij er nog iets van te maken. Bij zet 24 raakte hij in een paarde- vork verzeild en raakte een toren kwijt. Niet veel later (zet 32) werd de partij verloren gegeven.

Als teamleider had ik besloten Herman in te zetten op bord 2 (met zwart) omdat spelen op bord 1 vrijwel zeker tot verlies zou leiden. Herman verrichtte goed werk tegen een, op papier, sterkere tegenstander Met een voorsprong van 2 torens tegen 2 lopers (later in het spel 1 toren tegen 1 loper) met de nodige pionnen wist hij in het eindspel de partij winnend af te sluiten.

Ernst was die middag teruggekomen van een vakantie in Harderwijk. Nog in vakantiestemming en mogelijk enigszins vermoeid begon hij zijn partij op bord 3 met wit tegen een gelijkwaardige tegenstander. Er werd snel geschaakt. Ernst raakte in de verdrukking als gevolg van een aanval van zwart op de vleugel. Ernst voerde een zet uit en nam die terug, waarna de WL ingreep. Geforceerd deed Ernst alsnog een zet met hetzelfde stuk en kwam daarmee in een niet- optimale, verloren stelling. Om 20.30 u gaf Ernst zich gewonnen, waarna hij al snel naar huis wilde. Zijn plan was om 2 km in het donker te gaan lopen naar het station in Pijnacker. Een ongewenste en mogelijk gevaarlijke situatie. Toevallig was Herman ook met de auto en gelukkig snel klaar. Ernst werd door hem naar huis gebracht. Herman miste daardoor de afloop van de wedstrijd.

Op bord 4 speelde Bart met zwart tegen een volwassene. Bart had zich voorgenomen om zijn fout gemaakt in de vorige externe wedstrijd niet te herhalen. Het werd een titanenstrijd.
In het eindspel speelde Bart met een paard en een pion tegen een loper. Promotie lukte niet en ook pat dreigde. De spelers kwamen remise overeen.

Op bord 5 speelde Joop met wit tegen een oudere jeugdspeler. Hij was op eigen gelegenheid naar de speellocatie van Pijnacker gekomen, maar 20 min. te laat begonnen aan zijn partij. Deze verloren tijd zou hij aan het einde van de partij node missen. Joop verloor veel tijd met zetten. Met 2 pionnen achterstand (later 6 pionnen achterstand) had Joop nog 13 min op zijn klok terwijl zijn tegenstander nog 1:30 u had. Joop ging uiteindelijk door zijn klok.

Bert speelde met zwart tegen een jongen, die al de nodige ervaring had. Bert kwam een kwaliteit voor (toren tegen paard) , maar verloor die later weer door een foutje. In het eindspel kon Bert door een slim torenoffer zijn partij winnend afsluiten. Hij is nu koploper qua punten in onze competitie.

De uitslag Scheve Toren 3- DSC8 werd uiteindelijk 3,5 -2,5.

er zijn geen reacties: reageer
Agenda

September
Mon21DSC GP Snelschaken Online (N1)
 Interne competitie (N3)
Mon28Interne competitie (N4)
October
Thu 1DSC GP Rapid Online (N2)
Mon 5DSC GP Snelschaken Online (N2)
 Interne competitie (N5)
Mon12Interne competitie (N6)
Wed14DSC GP Rapid Online (N3)
Mon19DSC GP Snelschaken Online (N3)
 Interne competitie (N7)
Mon26DSC Rapid Herfsttoernooi
 Interne competitie (N8)
November
Mon 2DSC GP Rapid Online (N4)
 DSC GP Snelschaken Online (N4)
 Interne competitie (N9)
Mon 9Interne competitie (N10)

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap