Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-H8: Ervaring komt met de Jaren

Maandag 30 september 2019 speelde het zestal van DSC8 een uitwedstrijd in de Zusterlaan tegen het jeugdteam DSC9. Het team van DSC8 bestaat grotendeels uit spelers van DSC8 van vorig jaar. Nieuw in ons team is Bart Van Cleef.

Op bord 3 was Ernst (met wit) helemaal in zijn element. Het snelle spel van de jeugd ligt hem wel. Ook dit keer was hij weer als eerste klaar, terwijl het toch geen wedstrijd is in tijd. Met een aantal goede combinaties wist hij het spel naar zijn hand te zetten. Uiteindelijk een licht aangeslagen jeugdspeler achterlatende, die duidelijk op meer had gehoopt.

Op bord 4 speelde Bart (met zwart) zijn eerste partij in ons team. Lang ging het gelijk op tegen de jeugdspeler, die met d4,c4,e4 opende. Een en ander resulteerde in een remise-aanbod, hetgeen werd verworpen. Pas aan het eind van de partij wist Bart de overhand te krijgen. Na een mooie combinatie te hebben opgezet dreigde de speler van DSC9 zowel zijn dame te verliezen als mat te gaan. Hij gaf op.

Ook op bord 5 verliepen de zaken voorspoedig. De speler van DSC9 verbaasde zich over het feit dat de partij tegen Joop (met wit) plotseling was afgelopen. Herhaling van zetten leverde voor beide spelers een punt op.

Op bord 2 speelde uw reporter Aad (met zwart) tegen een jongeman met inzicht in het spel. Ook hier ging het lang gelijk op. Halverwege viel de klok uit. Gelukkig hebben we een wedstrijdleider. In het middenspel raakte ik een pion raakte, die niet meer werd teruggewonnen. Een zeer dure pion bleek in het pionneneindspel. Deze partij ging verloren voor DSC8.

Op bord 6 won Bert (met zwart) overtuigend van een jonge speler met minder ervaring. Halverwege had Bert een paard en diverse pionnen voorsprong. De partij werd met gedegen spel in rustig tempo afgerond met winst voor Bert.

Op bord 1 voerde Jan (met wit) een titanengevecht uit met zijn tegenstander. Na de nodige zetten speelde Jan met D, 2xT tegen D,T, P,L. Aan het eind van de partij verkeerde zijn tegenstander in flinke tijdnood, dit in tegenstelling tot Jan. Een toren met enkele pionnen (in de stelling van Jan) bleek in het eindspel uiteindelijk toch meer waard te zijn dan het resterende stuk van zwart met pionnen.

Uitslag DSC9 DSC8 werd uiteindelijk 1,5-4,5.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap