Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-K2 naar drie

“Een uitgelezen mogelijkheid om in ronde 9 voor het eerst dit seizoen eens echt te knallen!” Met deze zin sloten we het vorige verslag af, want winst afgelopen zaterdag zou immers handhaving betekenen. Ook tegen Santpoort zat het er helaas niet in waardoor het tweede team volgend seizoen zal terugkeren in de derde klasse.

Watskebeurt?

Na de eerste ronde schreef onze tegenstander Schaakmat Westland: “DSC2 is zo’n team dat voor het kampioenschap kan strijden. Dat lieten ze zien door een stevige overwinning op ons te boeken met 5,5-2,5.” Het begon zo goed…

In ronde 2 volgde een nog stevigere overwinning, maar dan voor de tegenstander en uiteindelijke kampioen, LSG 2. We werden opgerold met 7,5-0,5 wat overigens wel ons leukste verslag van het seizoen opleverde dus ga dit vooral lezen, mocht je dat nog niet hebben gedaan: DSC2 heeft fijne schaakdag in Leiden.

Of we in de derde ronde waren hersteld van de klap mag u zelf beoordelen. Een gelijkspel tegen Zukertort Amstelveen 2 was het resultaat. Maar toen… Waar er met drie matchpunten in drie wedstrijden nog niks aan de hand was, was het dat wel met drie matchpunten in zeven wedstrijden. We sloten 2018 af met verliezen tegen De Wijker Toren (ronde 4) en DD (ronde 5). En hoewel we ons inmiddels in de degradatiezone bevonden, hadden we er nog alle vertrouwen in.

Minder vertrouwen was er in het verslag van de zesde ronde, dat nooit door de keuring is gekomen (hiervoor onze excuses). In een notendop: Oegstgeest was niet onder de indruk van onze tactische opstelling, genaamd “dubbel dame-offer”. We verloren de wedstrijd met 2-6, wat uiteindelijk ook tot onze degradatie heeft geleid.

Hoewel we de zevende ronde ook verloren tegen Messemaker 1847, waren onze kansen toen nog niet verkeken vanwege voor ons gunstige uitslagen bij mede-degradatiekandidaten. Door in de achtste ronde te winnen van S. Landau hadden we het tot het laatst in eigen hand.

Winnen dus van Santpoort was de opdracht. Op papier waren we gemiddeld 18 ratingpunten sterker; in matchpunten de helft zwakker. Van beide kanten geen creatieve opstellingen waardoor we op alle borden redelijk aan elkaar gewaagd waren. Zo ook geen hele gekke uitslag, 5-3, maar wel voor de verkeerde.

En waar het dan is misgegaan? Op Bram na zijn we dit seizoen allemaal in de min geëindigd. Ik weet niet hoeveel ratingpunten we in totaal hebben verloren, maar het zijn er veel. Er zijn echter alweer plannen gesmeed om deze in 2019-2020 knallend terug te winnen à la vorig seizoen. Van kampioen naar loser naar kampioen.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2020 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap