Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-H3 behaalt knap gelijkspel tegen DD 1

Het derde team van DSC heeft in Den Haag tegen titelfavoriet een knap matchpunt mee naar huis genomen. Voor DD was het het eerste puntverlies; DSC3 handhaaft zich in de middenmoot.

Halverwege de avond zag het er allemaal nog niet zo slecht uit voor het derde. Op bord twee stond Brent weliswaar niet best, maar daar stonden een boel plusjes tegenover. Diederik had een pion aan de opening overgehouden, Corniel leek een pion te winnen, Arnt stond een pion voor, Jesse had weliswaar een pion minder, maar daar had zijn tegenstander wel een geïsoleerde trippelpion voor, en Arno had wat meer ruimte. Maar die plusjes moeten natuuurlijk nog wel worden omgezet in punten.

Als eerste was Corniel klaar. Hij had in een mooie pot een pionnetje gesnoept, en via een penning de witte koning onder vuur genomen. Vervolgens maakte hij het netjes af.Niet veel later kwam daar wat onverwacht een tweede punt bij. Ik had er alle vertrouwen in dat Jesse niet in de problemen ging komen, maar toen zijn tegenstander een schaakje op de onderste rij toeliet bleek dat ondanks een vluchtveld op g7 dodelijk.

Bij Arnt was de stelling ondertussen vervlakt. Hij had zijn pion voorsprong niet kunnen behouden, en de resterende stelling zat geen muziek meer in. Gezien de stand op de andere borden mocht Arnt het remiseaanbod aannemen.

Ondertussen moest Brent de vlag strijken. Zijn tegenstander had zijn riante stelling om weten te zetten in materiaalvoordeel, en het eindspel dat op het bord kwam bood geen mogelijkheden meer.

Diederik bracht de marge weer op twee. Hij had uit de opening een pion voorsprong overgehouden, maar daarvoor wel zijn rokade ingeleverd. Dat bleek echter geen probleem, en na verloop van tijd won hij een tweede pionnetje. Er kwam een toreneindspel op het bord waarin die extra pionnetjes beslissend waren.

Niet alles zat mee. Adriaan had op bord vier wellicht steeds wat minder ruimte gehad, maar zo op het oog geen hele grote problemen. Het ging echter plots mis, waarna de stukken in het doosje konden.

Er resteerden nog twee partijen. Arno had lange tijd een ruimtevoordeel gehad, had een pion gewonnen, maar daardoor kreeg zijn tegenstander een boel activiteit. André stond op het oog niet slecht; zijn paard leek beter dan de witte loper. Zowel Arno als André deden een remiseaanbod, dat de DD-ers gezien de stand niet mochten aannemen.

Helaas ging het in het vervolg mis bij André. Een overziene loperzet kostte een stuk tegen twee pionnen, en in het eindspel kon hij de stelling niet dichthouden. Bij Arno stond nog steeds een spannende stelling op het bord, maar beide spelers vertrouwden het niet helemaal en besloten het punt te delen.

Gedetailleerde uitslag:
 DD 11896-DSC317294-4
1A. Henke2024-Arno Wiersma1892½-½
2J.J. Lindner2053-Brent van Dusseldorp16911-0
3S. Boeters1901-Jesse Mulderij16810-1
4J.W. Koelmans1989-Adriaan ter Mors16841-0
5M. van Iersel1853-Arnt Veenstra1710½-½
6A. Münninghoff1869-Corniel Nobel17550-1
7W. Reimer1776-Diederik van Heijgen18170-1
8S. Cortenbach1705-André van der Weijde16021-0

er zijn 5 reacties: lees | reageer
OGD Rapid

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap