Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC-H8 deelt de punten met Scheve Toren 3

Op vrijdag 1 februari speelde DSC8 uit in Pijnacker. Na enige omzwervingen nabij de kerk bleek de speelzaal voor onze wedstrijd nog in gebruik te zijn door de jeugd hetgeen leidde tot een rommelige, lawaaiige en vertraagde start met de nodige verwarring t a.v. tafelschikking en bordindeling. Borden 1 en 4 leken in eerste instantie leeg te blijven bij ST3, maar gingen later met de nodige verstoring alsnog van start.

Op bord 6 maakte Bert (zwart) korte metten met een jongeman met onvoldoende ervaring. Van begin af aan bood zijn tegenstander weinig tegenstand en werd hij opgerold. Na 45 min was de partij voorbij en had DSC8 het eerste punt binnengehaald.

Joop (met wit) was na de verwarring mbt de tafel- en bordindeling op bord 5 terechtgekomen en speelde daar een gedegen partij tegen een gelijkwaardige tegenstander. Zonder in ernstige problemen te komen wist hij zijn spel winnend af te sluiten.

Op bord 4 ging de wedstrijd van Ernst met enige vertraging van start. Beide spelers hielden elkaar lang in evenwicht. Na 2 uur spelen meende Ernst dat hij kans op winst had. In zijn enthousiasme maakte hij daarna een fout door onoplettendheid. Helaas had zijn tegen-stander dat door, waardoor de partij voortijdig met verlies tot een eind kwam.

De ST3 speelster op bord 1 was, komende uit het ziekenhuis, ruim een half uur te laat. Formeel had DSC hier de reglementair de partij kunnen claimen. De dame in kwestie (ELO rating 1757) had haar late aankomst echter van tevoren aangekondigd bij haar club. Beide spelers (DSC en ST) wilde echter toch graag spelen. Als compensatie kreeg Jan met wit op het eerste bord 40 min cadeau. De partij ging voortvarend van start. Jan met een overblijvende toren en een promoverende pion leek goede kansen te hebben tegen een loper, paard maar meer pionnen bij ST3. In het pionneneindspel ging hij echter ten onder.

Bij een tussenstand 2-2 speelde Jan Bouke (wit op bord 3) ook tegen een zware tegenstander (200 punten extra). Hij gaf goed partij en moest aan het eind oppassen voor eeuwig schaak. Geholpen door tijdnood bij zijn tegenstander kon hij dit voorkomen. Deze partij werd winnend afgesloten.

Op bord 2 speelde uw correspondent (AdJ) tegen een gelijkwaardige, bedachtzame schaker
in een Engelse partij, die lang gelijk opging. In het begin liep ST3 tegen een dubbel pion op. In het middenspel raakte DSC echter 2 pionnen kwijt, die hem aan het eind in het pionnen zouden opbreken. Een tactisch aangeboden remise (mijn tegenstander had weinig tijd over) werd terecht geweigerd.

Eindstand Scheve Toren 3 - DSC8: 3-3
Tijdens de terugreis bleek de N470 richting Delft bij Pijnacker te zijn afgezet, hetgeen tot een toeristische route leidde via Delfgauw. Het werd een late en gedenkwaardige avond.

er is 1 reactie: lees | reageer
OGD Rapid

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap