Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC3 tweede na knappe winst

Het derde achttal van DSC heeft op een zonovergoten lentedag gezorgd voor een fraaie 6-2 winst op ASC 1.
Hierdoor eindigt DSC3 op een knappe 2e plaats in 3D.

Wim bereikte met zwart vrij gemakkelijk gelijk spel maar moest wel oppassen om niet in een passieve stelling te belanden. Door onnauwkeurigheden van zijn tegenstander won hij twee pionnen. Toen Wim ook nog een paard kon opsluiten was het pleit beslecht.

Pieter speelde een voor hem onbekende opening en zijn sterke tegenstander begreep de stelling duidelijk beter. Zelfs een pionoffer van Pieter kon niet het beoogde tegenspel bieden. Een terechte nederlaag dus.

Op 3 speelde Hans een enigszins experimentele opening waarbij hij met zwart gedrukt kwam te staan. Maar zijn oppo gebruikte veel tijd. Nadat deze lang rokeerde en er wederzijdse kansen tegen beide koningen werden opgebouwd vergiste wit zich en kon Hans het snel afmaken.

Uw verslaggever speelde zijn eerste remise van het seizoen. Al na zo’n 20 zetten nam Lucien het remise-aanbod van zijn tegenstander aan in een gelijke stelling en konden beiden van het mooie weer gaan genieten.

Jan-Peter kreeg met zwart een voorzichtige tegenstander. Het evenwicht is naar zijn zeggen nooit in de partij verbroken en het toreneindspel eindigde in een zetherhaling.

Roland toverde weer zijn favoriete opening op het bord met wit; zijn tegenstander ontwikkelde niet goed. Roland gaf later een deel van zijn voorsprong weg, maar zijn tegenstander een zet later de partij….

Onze eerste invaller, Ivar, speelde op 7 en wist de stelling in de opening vrij snel gelijk te trekken. Daarna offerde hij een pion voor actieve stukken. Wit reageerde niet adequaat waarna het sterke loperpaar van Ivar zorgde voor een drievoudige dreiging; mat, torenwinst en promotie. Dit werd wit fataal en zo haalde Ivar een mooi punt binnen.

De andere invaller bij ons was Walter. Hij speelde op 8 met wit en had een heel makkelijke middag. Zijn tegenstander liet zijn koning in het midden staan terwijl deze via het centrum onder vuur werd genomen. Dit leidde tot pionverlies door een penning en even later leek de stelling compleet in te storten. Dit wilde zwart niet afwachten waarna hij binnen een uur zijn partij opgaf.

Na deze ronde werd er door de drie KNSB-teams bij de club gezellig van pizza’s, salades en tiramisu genoten op het zonovergoten terras. Doorgeefschaak was daarbij erg populair, net als het nodige bier….. Kortom een mooie einde van seizoen 2017-2018.
Op naar 2018-2019 !


De persoonlijke uitslagen:

Kortis , W. (Wim) Fraikin , E.H. (Eric) 1 - 0
Buzing , P.C. (Pieter) Laan van de, Dinart 0 - 1
Stam , H.J. (Hans) Laar van de, C.F. (Clement) 1 - 0
Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) Jansen, Norbert ½ - ½
Zandwijk van, J.P. (Jan-Peter) Hennink , W. (Wouter) ½ - ½
Have ten, R.H.S. (Roland) Vries de, P. (Paul) 1 - 0
Hoogt de, I. (Ivar) Groot de, S. (Sander) 1 - 0
Anema , W.J. (Walter) Dambrink , W. (Wouter) 1 - 0

er zijn geen reacties: reageer
Delfts Kroegloper-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-6000 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap