Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC11: Hoe onze eventuele promotiewedstrijd zou gaan verlopen...

Maandag 12 maart 2018 staat sinds lang onze laatste externe wedstrijd gepland in de voorlaatste ronde voor de andere teams; wij zijn de laatste ronde ondertussen vrij, hoewel wij met acht teams in HSB-klasse 4a, d.w.z. de enige 4e klasse-poule, waren begonnen. Na verloop van tijd blijken twee jeugdteams zich terug te trekken wegens personeelstekorten. Ook niet alle overige bordopstellingen zijn volledig uitgespeeld. Vooral uitwedstrijden spelen leverde veel geregel op. Wij zijn alle betrokkenen die leiding gaven in dat regelen dan daarvoor ook weer (veel) dank verschuldigd.

Ikzelf wil mijn team, met nog steeds kampioens- en zeker nog promotiekansen, niet nogmaals met een verhindering teleurstellen, hoewel vorige menselijk gezien verstandig was. Nu besluit ik uit (i.p.v. thuis) vooruit te spelen op donderdag 1 maart bij Botwinnik 6. Andere Arno is ook behulpzaam.

Hoewel erg koud, kom ik als eerste aan, verwelkom mijn tegenstander(s) ik ben dan immers feitelijk ontvangende partij en speel een leuke partij, die van beide kanten niet vlekkeloos is, maar net als ik denk dat mogelijk mijn loper ingesloten kon worden, kiest tegenstander, wiens laatste tevens zijn eerste externe partij nog moest zijn, voor mindere zet en even later sluit die loper van mij juist zijn toren op op 7e rij voor mijn neus. Ergo 1-0 voor DSC11.

Na ampel beraad wordt 12 toch maandag 19 maart en helaas weet Botwinnik 6 dan met slechts vier (speelgerechtigde) spelers naar ons in Delft te komen: 2-0 voor onze teamcaptain Aad.

Ernst wint snel aan bord zes en wint daarmee met ruim verschil 4a klassement van Top 25-speler en wel ongeslagen: 3-0, en met dit matchpunt binnen blijft promoveren rele optie.

Na de 4-0 al na tien zetten is Hans ook klaar met 4e klasse.

Jan, vandaag dus op bord twee, verkoopt zijn huid duur, maar komt uiteindelijk toch die pion te kort niet te boven.

Tot slot houdt Joops stelling met m.i. stuk meer het wel tegen vele extra vrij pionnen aan overzijde.

Zelf speelde ik eindelijk weer eens lang intern, uiteindelijk zelfs langer dan eigen teamleden, maar ook mijn tweede partijverlies kon goede gevoel niet wegnemen. Wij als DSC11 staan na onze laatste wedstrijd zeker tijdelijk bovenaan met alleen matchverlies tegen jeugdliefde Schaakmat Westland 6, die kampioen wordt als die laatste wedstrijd wint, waarna wij dan tweede zullen zijn. Maar vooralsnog staan wij bovenaan met weliswaar bordpunt minder, maar wel blijvend boven Wassenaar 2 en Scheve Toren 3. Botwinnik 6 en Rijswijk 5 completeren laatste ranglijst.

Jan Bouke Tiersma, DSC11-lid
*tevens Schaakmat Westland-lid

er zijn geen reacties: reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Prinsenstad-toernooi

Delfts Kroegloper-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap