Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC9 geen cliche

Vol goede moed zette het negende gisterenavond koers naar de Residentie om DD 6 te bestrijden. DD bivakkeerde op de laatste plaats en wij op de derde, dus leek de toekomst er redelijk zonnig uit te zien. Halverwege de avond echter trokken donkere onweerswolken samen boven de velden en hoofden van onze moedige mannen.
René, zeer positief uit de opening gekomen door een toevallig net bestudeerde variant op het bord te krijgen, stortte halverwege de partij in, zette alle sluizen open, ging vrijwillig paarden en andere stukken weg- en de pijp aan Maarten geven.
Fred die de verkeerde afslag leek te hebben gekozen, stond zwaar onder druk en Edgar kwam met materiaalachterstand uit de opening. Omdat Herman ook aan de verliezende hand was en Tjerk een pion achter, stond het virtueel al 5-2 voor de heren uit Den Haag, want Simon en Antoon deden hun plicht en verdedigden de eer. Op bord 1 moest Jan hard vechten om een remise uit het vuur te slepen.
Echter, de goden lijken ons goed gestemd dit jaar. Terwijl Fred en Herman het niet meer konden keepen en het onderspit delfden, dacht Edgar monter: "Kom laat ik eens met mijn Koning op stap gaan." Deze stond toch al geheel onvrijwillig in zijn blootje in het midden van het bord een vrijpion te beschermen en werd daar geheel tegen de verwachting in door de tegenstander een beetje aan zijn lot overgelaten. Die ging liever pionnen snoepen. Hierop ruilde Edgar kordaat een verdedigende toren af en stapte met vrijpion en Koning onbedreigd richting 8e lijn om daar glorieus te promoveren.
Hierdoor was het tij gekeerd: Tjerk haalde een niet verwachte remise binnen (altijd fijn als spelers en teamcaptains niet op het teambelang letten en remise accepteren terwijl zij eigenlijk voor het volle punt tot het bittere eind moeten doorvechten) en Jan zette zomaar de boel op z'n kop door te winnen!
Altijd gezellig bij DD als je wint: mooi gebouw, leuke barman. Zelfs Heineken smaakt dan lekker. Het 9e stelde zich gisterenavond niet op als een clichéteam, maar toonde zich weer eens van zijn beste kant: veerkrachtig, strijdlustig en, toen de winst eenmaal binnen boord was, humorvol en dorstig.

PS: bovenstaand verslag is geschreven als oefening in clichématig taalgebruik. Ik tel er 30.

er zijn 5 reacties: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Oliebollen-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap