Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC3 speelt voor Sinterklaas in Vijfhuizen

Het derde moest vanwege de polsband-affaire in Haarlem uitwijken naar Vijfhuizen. In tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden staan er aanzienlijk meer huizen dan 5. Voorts troffen wij er een hele kolonie traditionele zwarte pieten en een sinterklaasoptocht aan. En warempel de kinderen zaten klaar in de analyseruimte om de sint te ontvangen.

De westrijd tegen HWP 2 verliep aanvankelijk niet goed.
Richard (2) speelde met zwart een vlotte en correcte remise in een partij met een slotstelling met 0.00 volgens het rekentuig.

Pieter Goossens (8) kwam volgens zijn tegenstander, die naar buiten kwam terwijl ik uitgeanalyseerd was, in een combinatie terecht en kon gelijk opgeven.

Mede captain Lucien kwam prima uit de opening en kon na 10 zetten al op twee manieren 2 pionnen winnen. Hij koos de verkeerde en kon toen een stuk inleveren. Vervolgens verloor hij kansloos. Heel slordig met gevolgen voor het team.

Pieter Buzing deed het veel beter. Hij kreeg met wit een gesloten stelling op het bord en bouwde langzaam een aanval op. Toen Pieter met pionnen op f6 en g5 het paard op g8 had opgesloten besloot zijn tegenstander dit stuk maar te offeren. Uiteraard hielp dit niet.

Henrik speelde een lastige partij waarin beiden partijen veel fout deden. Zowel zijn tegenstander in het eindspel als Henrik (mat in een paar gemist in tijdnood) hadden kunnen winnen. Remise is dan een terechte uitslag.

Jan Peter speelde ook een prima partij. Won ergens een kwal en gaf zijn tegenstander vervolgens geen kansen meer ondanks een dreigend uitziende aanval. Maar dat was allemaal optisch. 3-3 dus.

Resteerden Wim (1) en Hans (3) en beiden hadden een plusje. Hans een pion meer maar zijn tegenstander kon heel vervelend blijven drukken op 2 zwakke broeders op b2 en d3. Maar op zich minimaal remise. Wim had een eindspel met toren plus schimmel en 4 pepernoten tegen toen, zwartveldige loper en 4 pepernoten. Waarbij Wim een vrije pepernoot had op de c-lijn. Terwijl wij in de analyse ruimte dachten aan een 4-4 mof 4.5-3.5 dacht Wim een winst gevonden te hebben. Echter hij hielp zichzelf in een matnet en ging ten onder. Hans moest vervolgens op winst spelen en blunderde zelfs een kwal en pion weg. Dus werd het 3-5 in plaats van een zekere 4-4.

Afijn we hebben dus voor Sinterklaas gespeeld en HWP zeker 1 MP cadeau gedaan.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Oliebollen-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap