Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC7 doet punt cadeau aan DSC9

Vreemd genoeg speelde het zevende afgelopen maandag in een tactische opstelling, met Diederik (hoogste rating)op bord 2 en Michael Stoops (één na laagste rating) op bord één. Was het angst, was het intimidatie? Het heeft het 7e echter niet geholpen, door gemis aan scherpte werd een punt aan het 9e cadeau gedaan.

Alhoewel Michael een mooi punt tegen Jan van der Donk scoorde, en Diederik Tjerk op een half punt hield, werden aan de overige borden teveel fouten gemaakt om de volle twee punten mee naar huis te nemen. Jesse Mulderij op bord 3 gaf op zet 9 een paard weg, Vashish op bord 5 vergreep zich aan een pion en moest toezien hoe zijn tegenstander (Fred) wel kon promoveren en de partij naar zich toetrok.

Op bord zes kon Simon deze keer de klok aardig bijbenen, maar kwam hij in een eindspel met een slechte loper tegen een goed paard. Zijn tegenstander weigerde hier echter mee te springen, waardoor Simon 'm knap alle velden ontnam. Mark op bord 4 speelde door in een geheide remisestelling, speelde terwijl hij schaak stond het verkeerde stuk en moest dit vervolgens aan zijn tegenstander (Edgar) cadeau doen. Weg half punt.

Wij van het 9e waren er maar wat blij mee. Antoon op bord 3 deed niet mee en Herman viel wegens familieomstandigheden af. Een gemiddeld ruim 100 ratingpunten sterker en beduidend jongere tegenstander, het leek ons al met al een tikkeltje te veel gevraagd. Maar met misschien hier en daar een beetje onderschatting en duidelijk te weinig scherpte heeft het 7e ons toch maar mooi een punt cadeau gedaan.

er is 1 reactie: lees | reageer
Open Prometheus Kampioenschap

Oliebollen-toernooi

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap