Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC3 verliest en eindigt als 3e

De laatste ronde in 3G stond er voor ons derde team niks meer op het spel.
Voor de tegenstander wel; CSV zou nog kampioen kunnen worden bij een misstap van concurrent Stukkenjagers 2.

Ook dit keer speelden we met twee invallers (Pieter Goossens en Arno Wiersma) die het prima deden overigens. Onno viel in bij ons 2e en Martin had andere verplichtingen.

In no-time stonden we 1-0 achter. Ik was nog in de vakantiestemming blijkbaar want ik dacht dat ik in de opening een paard in kon laten staan op straffe van damewinst. Mijn tegenstander had echter 1 ply (!) verder gekeken en gezien dat zijn dame wel gedekt kon worden na het aftrekschaak…. Stukverlies en een nul dus.

Daarna volgden 5 remises.

Arno en diens tegenstander hadden de stelling behoorlijk dichtgeschoven waarbij Arno via de open c-lijn zijn kansen zocht en zwart via het centrum dit deed. Nadat diverse zware stukken waren afgeruild werd de vrede getekend.

Ook Pieter Goossens viel in op bord 5 met een mooi resultaat. Hij speelde met wit remise tegen een veel sterkere tegenstander (bijna 200 punten meer). De partij werd door beiden zorgvuldig opgezet en via de half open b-lijn probeerde zwart te forceren. Pieter hield zijn hoofd koel en liet de stelling gesloten. Daarmee pakte hij een mooie remise.

Roland speelde op 4 en daar leek de tegenstander bewust op een eindspel aan te sturen. Hij ruilde zoveel als mogelijk stukken. Op een bepaald moment offerde hij heel dapper zijn paard voor 3 pionnen waarna er een eindspel van Koning + 6 pi (wit) vs Koning + Loper + 3 pi resteerde. Dit was niet te winnen voor noch Roland nog zijn tegenstander.

Wim kreeg op 1 te maken met de zeer sterke Leon Koster (2287 FM). Onze topscorer (5 uit 6) speelde de opening sterk en wist het initiatief te pakken met dreigingen richting zwarte koning. Het leek op winst uit te draaien (tegenstander had een score van 7,5 uit 8 !) maar Koster kon ontsnappen via herhaling van zetten.

Over ontsnappen gesproken: daar weet Hans alles van…. Op 2 trof ook hij een sterke tegenstander Stefan Tabak (2219). Deze wist met pionwinst in het middenspel schijnbaar beslissend voordeel te halen. Toen daarna er een 2e pion bijkwam ontstond het toreneindspel van Toren + 3pi vs Toren + 1 pi. De belangrijkste troef van Hans was het afsnijden van de witte koning en het feit dat de 2e extra pion een dubbelpion was. Ik denk dat Hans’ tegenstander het ergens heeft laten liggen want met een mooie patgrap was het ineens afgelopen. Ofwel een mooie onverwachte remise.

De partijen van Ivar en Pieter Buzing werden gekenmerkt door hevige tijdnood van onze mannen. En helaas waren ze daarin beiden minder behendig dan hun tegenstanders.

Ivar kwam sowieso al enigszins gedrukt uit de opening en probeerde via de damevleugel wat tegenspel te creëren. Dit kostte hem een pion en in zware tijdnood de kwaliteit. Een nul dus.

Pieter Buzing die offerde heel moedig in de opening een kwal maar bleef met een slecht geposteerde koning zitten. Hij had daar weliswaar een paar sterke centrumpionnen voor als compensatie maar in tijdnood gekomen mistte hij een sterke voortzetting die hem remise en wellicht zelfs nog de winst had kunnen opleveren. En zo verloor ook hij zijn laatste partij van dit seizoen.

Eindstand 5,5 – 2,5.

Een paar uur later, bij Grk & Zo in Delft, kwam de andere belangrijke uitslag binnen en bleek dat Stukkenjagers met dezelfde cijfers had gewonnen en daarmee promotie had binnen gehaald.

We kunnen terugkijken op een bijzonder seizoen voor DSC3 waarbij wij lang hebben kunnen dromen van kampioenschap in de 3e klasse KNSB. Helaas heeft het niet zo mogen zijn…

Jammer genoeg verloor het 2e ook en degradeert het daarmee naar de 3e klasse. Mannen sterkte en volgend jaar weer gewoon kampioen worden !

. Koster,L.D.(Leon) 2287
Kortis,W.(Wim) 2183 ½ - ½
2. Tabak,S.R.(Stefan) 2219
Stam,H.J.(Hans) 2130 ½ - ½
3. Vermeer,M.(Mark) 2100
Lisdonk van de,L.J.P.A.(Lucien) 2047 1 - 0
4. Bogers,J.P.(Jan Peter) 2020
Have ten,R.H.S.(Roland) 2000 ½ - ½
5. Trimp,R.(Roel) 2061
Goossens,P.A.(Pieter) 1881 ½ - ½
6. Ammerlaan,R.(Richard) 2080
Hoogt de,I.(Ivar) 1986 1 - 0
7. Dulk,A.J.(Ton) 1957
Wiersma,A.A.(Arno) 1935 ½ - ½
8. Segers,R.(Reinoud) 1969
Buzing,P.C.(Pieter) 2049 1 - 0

er is 1 reactie: lees | reageer
Array

Spelletjesavondde Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-5600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap