Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC2 degradeert

DSC2 VERLIEST EN GAAT TEN ONDER IN ZUID-LIMBURG

Helaas werd ons werkelijk fantastische diner in het mooi gelegen restaurant in het landelijke Klimmen een beetje beïnvloed door het nieuws dat onze directe concurrent voor degradatie, HMC 2, zeer verrassend had toegeslagen tegen Vianen, dat notabene nog voor het kampioenschap speelde.

Rond 1900 gaf Gert dit slechte nieuws aan ons door terwijl we op het eind van onze maaltijd waren. Gelukkig werd dit pas op het eind van de maaltijd bekend, zodat we met volle teugen konden genieten van de aspergesoep en alle andere gerechten. En bovendien voelde Ted intuitief aan dat onze concurrent zeker niet gewonnen had. Helaas helaas was de realiteit dus anders.

Een overwinning, die achteraf dus noodzakelijk was om te overleven, heeft er geen moment ingezeten. Ted was als eerste klaar en ontsnapte met een “blauw oog”, nadat hij in de opening een pion cadeau had gedaan. Kim incasseerde pas zijn eerste nederlaag in 2 jaar vermoedelijk ook door de restanten van een fysiek ongemak.

Richard, onze playing captain, probeerde nog heel lang een gelijk toreneindspel te winnen, maar moest in remise berusten. Bob dompelde zijn tegenstander in rouw door hem zijn 7e nederlaag uit 7 partijen dit seizoen te bezorgen. Invaller Onno kwam in een onduidelijke stelling terecht, die in het middenspel toch wel prettig oogde. Maar ergens ging het mis.

Gert ging ten onder tegen een jeugdtalent, die het Spaans met g7-g6 speelde. Hij trok ten aanval tegen de zwarte koning, maar het talent verdedigde zich coldblooded. Jan-Peter behaalde in vlekkeloze stijl een zeer overtuigende overwinning tegen een tegenstander die de opening slap speelde naar zeggen van Jan-Peter. Maar ja Magnus speelt ook slappe openingen, dus je moet het maar weten af te straffen. Hans speelde een zeer scherpe partij tegen een FM, waarin hij paar keer groot voordeel had en die noodgedwongen een stuk moest geven en zoals vaker dit seizoen ging hij in de eindfase weer eens ten onder.

Het seizoen evaluerend: Helaas maar helaas zijn we het “Volendam” van het schaken geworden. Volgend jaar gaan we als echte “heen en weer” natuurlijk weer promoveren! De 3 spelers, die een dag eerder afreisden naar het Zuiden, hadden een mooi verblijf in 4 sterren hotel Snowworld Landgraaf; waar Ted, Hans en Richard allerlei plannen en anekdotes uit de kast haalden. Zo is er in gedachten nog een “Hoppa BV” opgericht met als missie “SAMEN VOOR ONS EIGEN” en is Ted projectmanager geworden van een boek, dat over enkele maanden zal verschijnen. En dat is nog maar een hele korte samenvatting van de vele creatieve ideeën en gesprekken. Wel gingen we netjes op tijd naar bed, zonder ook maar een druppeltje alcohol! Gary zou tevreden zijn over deze voorbereiding!

er zijn 4 reacties: lees | reageer
Array

Spelletjesavondde Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2018 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap