Delftse SchaakSite - Jeugdpagina van de Delftsche SchaakClub

Max Havelaarschool kampioen van Delft

Op 16 januari werd het basisschooltoernooi voor teams gehouden in het denksportcentrum in Delft. De aanmeldingen lipen geen storm maar uiteindelijk kwamen we iets onder de gemiddelde opkomst uit met 26 deelnemers verdeeld over 7 teams.

De grootste opkomst was van de Johannes school uit Pijnacker met drie teams en 12 deelnemers. Verder hadden De Eglantier, de Max Haverlaar en CBS de Melodie (Rijswijk) een volledig team. Team DSC werd gevormd door de Bonte Pael en de Ark en in elke ronde twee aanvullingen vanuit het team dat op dat moment vrij was.

Er werden uiteraard 7 rondes gespeeld en gelijk in het begin liet Johannes 3 zien dat ze weer met de titel aan de haal wilden gaan. Na 5 ronden was het ongekend spannend. De Melodie moest afhaken want die hadden hun vrije ronde en dus geen punten maar er was slechts een wedstrijdpunt en een half bordpunt verschil tussen Johannes 3 en de Max Havelaar. in het voordeel van de Johannes. In ronde 6 was de onderlinge wedstrijd en u raadt het al: 2-2. Dus de laatste ronde zou beslissend zijn.

Stilletjes had ik al gerekend dat Johannes 3 de gelukkige zouden zijn maar de Eglantier stak daar een stokje voor.. Zij wonnen in ronde 7 met 3-1 van Johannes 3 en omdat de MAx Havelaar met dezelfde cijfers won van de Melodie was het toch de Max Havelaar geworden die kampioen werd. De Max Havelaar mag dus naar de halve finale in Den Haag op 13 februari.

Het was een hele gezellige middag en goed verlopen, dankzij de hulp van Gerard, Regina, Fred en Ted.