Delftse SchaakSite - Interne competitie van de Delftsche SchaakClub

Interne Competitie V13: De laatste laatste ronde in het DUWO Denksportcentrum

Afgelopen maandag was het dan zover. De laatste ronde van de voorjaarscompetitie, en dus het seizoen van 2022-2023. Met het aflopen van ons huurcontract in de zomer van 2024 bovendien ook zeer waarschijnlijk de laatste keer dat de seizoensafsluiter in ons vertrouwde DUWO Denksportcentrum aan de Zusterlaan werd gespeeld. Het jaar is werkelijk voorbijgevlogen. In dit veelbewogen jaar zijn grote stappen gemaakt in de zoektocht naar nieuwe accommodatie, trad Ted Barendse na meer dan 2 decennia DSC bestuur terug om het voorzitterschap van de regionale bond op zich te nemen, en vonden we in Henk Stipdonk een meer dan waardige opvolger.

Ook de gelederen van DSC zijn flink versterkt het afgelopen jaar. Ter illustratie een zin uit het verslag dat ik schreef voor de eerste ronde van de najaarscompetitie:" Martin Verolme, oud-dscer, kwam na een schaaksabbatical van 8 jaar weer langs en ook Wim Kortis en Jan Torenstra speelden na een tijd niet op de club te zijn geweest weer hun eerste partij. Naast de oude, bekende gezichten waren er ook een hele rits nieuwkomers. Petra Randic, Jasper Hupkes, Kasper Uithof, Mikola Schlottke, Bauke Schenkelaars, Thomas Bredewoud en Jan van den Bolt debuteerden allen in de interne competitie.
Van deze 9 namen, die op 12 september (weer) hun eerste partij speelden bij DSC zijn er 8(!) nog steeds actief lid van de vereniging. Zijn zijn bij lange na niet de enige nieuwe schakers die zijn blijven plakken dit jaar, en Wytze Roël was zelfs het eerste 200ste lid in de geschiedenis van de vereniging.

60 schakers in het Denksportcentrum op maandagen was dit jaar eerder regel dan uitzondering, en zeker in de B-groep was de strijd dit jaar ongekend fel dankzij het vele talent. In deze laatste ronde was er in de A-groep niets meer te halen, aangezien Gert legemaat al twee rondes geleden clubkampioen was geworden. maar in de B- en C-groep was promotie alles behalve een uitgemaakte zaak. Even kort de A-groep dan. Jouke verloor van Erik maar de bardienst van Richard was niet genoeg om de tweede plaats over te nemen. Alexander won, temidden van alle thesis-stress, een fraaie partij van Ted. De dapperste actie was zonder meer van Sofya. Ze had tot dit punt 4 partijen gespeeld, en had dus onvoldoende partijen gespeeld om eventueel te degraderen. Een rekenaar was wellicht thuisgebleven, of had een bardienst gedraaid, maar Sofya steeg met open vizier te paard en zette alles op het spel. Om met Caesar te spreken:"Venit, vidit, vicit."

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Erik Both-Jouke van Gosliga1-0
2Alexander Bruschke-Ted Barendse (J)1-0
3Bob Voogt-Shandijean Shindi˝-˝
4Sofya Blanter-Christophe Rebreyend1-0
5Petra Randic-Henk van den Belt0-1R


In de B-groep waren er zeker 6 kanshebbers op promotie naar de A-groep en met uitzondering van Albert Kemeling, die al aan het genieten is van de vakantie, waren ze allemaal aanwezig. Tom had de touwtjes in de B-groep stevig in handen en ondanks zijn verlies tegen Ahmad gaat hij volgend jaar de strijd aan in de A-groep. Ahmad zelf kwam met deze overwinning dichtbij maar eindigt op een vijfde plek. Theo en Mats speelden een direct duel om promotie. Winst beloofde een plek in de A-groep, minder was onvoldoende. Mats was wederom goed voorbereid en liet, zoals hij het hele seizoen al doet, zien klaar te zijn om te knikkeren met de grote jongens. Corniel en Wytze speelden een wat opmerkelijke partij, en na een half uur en een zet of dertien was de partij klaar en waren beide mannen ontevreden. Corniel had dan wel gewonnen, maar was allerminst gelukkig met zijn spel. Deze overwinning, hoewel welkom bracht Corniel niet verder dan een vierde plaats.
Promotie: Tom van der Zanden, Mats Borgen en Albert Kemeling

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Tom van der Zanden-Ahmad Diab Diaz0-1
2Theo Rekveldt-Mats Borgen0-1
3Wytze Roël-Corniel Nobel0-1
4Cock Hazeu-Bernard Bot0-1
5Thomas Bredewoud-Simon Broos˝-˝
6Victor van der Kloet (J)-Rob Smits (J)0-1
7Bauke Schenkelaars-Jan van den Bolt0-1
8Kees Korving-Jan van de Donk1-0
9Mark Bas de Leur (J)-Tom Stoek˝-˝
10Henk Stipdonk-Konstantin Sidorov1-0
11Hugo van der Laan-Burak Tezcan1-0


In de C-groep waren René Poots en René Weerts al verzekerd van promotie maar lag vooral de strijd om de derde plek nog wagenwijd open. Arzhang, Maneesh, Ferdinand en Jules maakten allemaal aanspraak op de laatste promotieplek. De laatste was in verband met tentamens afwezig en zo mocht de rest uitvechten wie er volgend seizoen in de B-groep zou aantreden. Ferdinand won van Bert en had goede papieren maar Arzhang boekte een cruciale overwinning op Maneesh en stelde zo zijn eigen promotie naar de B-groep veilig. Een tweede hoogtepunt van deze week, daar Arzhang woensdag ook genaturaliseerd is tot Nederlander! Wie ook sprongen heeft gemaakt in zijn schaakvaardigheden, maar net te weinig partijen heeft gespeeld om ze volledig te doen gelden, is David. Dit seizoen wist hij van de 5 partijen die hij speelde er 4 te winnen.

Promotie: René Poots, René Weerts, Arzhang Davazdahemami

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1René Poots-René Weerts0-1
2Maneesh Avadhani-Arzhang Davazdahemami0-1
3Bert van der Willik-Ferdinand Schreuder0-1
4Simon Dirkse-David Spitsbaard0-1
5Ernst Hanewald-Wim Meijer0-1
6Kuijpers Tess-Frank de Zwart0-1


De eindstand van de voorjaarscompetitie 2023 is
hier te vinden


Let op dat in deze eindstand de "bonuspunten" die spelers toebedeeld krijgen als ze in het lopende seizoen instromen verwijderd zijn. Ik heb gepoogd te controleren dat de top 3 en onderste 3 spelers van elke groep daarmee onveranderd zijn gebleven. Mocht je nu vermoeden dat jij hiermee toch benadeeld bent stuur me dan even een berichtje dan kijken we er samen naar.

er zijn 7 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap