Delftse SchaakSite - Interne competitie van de Delftsche SchaakClub

Interne Competitie V10: En toen waren er nog drie

Er werden maandag in de tiende ronde van het najaarskampioenschap 22 partijen gespeeld. Met nog drie rondes te gaan tot de zomerstop van de interne competitie is elk punt belangrijk om promotie af te dwingen of degradatie te vermijden. In de A-groep deed Richard wat dat betreft goede zaken. Dankzij de afwezigheid van Gert en zijn winst op Jouke liep hij weer wat in op Gert. Een onderlinge ontmoeting tussen deze twee mannen zit er nog aan te komen en kan wel eens beslissend zijn voor het clubkampioenschap dit seizoen. Veel zetten hoefde Richard overigens niet te doen voor zijn punten deze week, met 15 zetten had hij het pleit al beslecht nadat Jouke een tactisch grapje over het hoofd had gezien. Ook Bob kwam niet zonder kleerscheuren uit de opening. In het Hollands accepteerde hij een kwaliteit die bram bewust aan had geboden. Hoewel voor Bram de inspiratie over het bord kwam, was de stelling nog theoretisch en was het aannemen van de kwaliteit een bekende fout. Bram zijn paarden domineerden de zwarte velden, die door het kwaliteitsoffer onbeschermd waren achtergelaten, en al snel was de stelling voor Bob niet meer te houden.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Richard Oranje-Jouke van Gosliga1-0
2Henk van den Bos (J)-David Boersma.....
3Erik Both-Ted Barendse (J)1-0
4Bram van der Velden-Bob Voogt1-0
5Shiraz Alhasan (J)-Shandijean Shindi0-1
6Henk van den Belt-Sofya Blanter½-½


Albert hield zijn onverslagen status dit seizoen in stand en waar hij eerder genoegen moest nemen met remise tegen Mats, wist hij nu, na enkele uren schaken, de winst binnen te slepen. Corniel deed er aanzienlijk korter over. Na een wellicht wat naïef gespeelde opening van Cock was zijn stelling al vroeg gerust dramatisch te noemen. Tot overmaat van ramp sloeg na Pxe6 (hoewel het daar wellicht al verloren was) de alom bekende schaakblindheid toe. Cock miste de hoofddreiging volledig en na zijn zet speelde Corniel Pe6 x Dd8 en met een dame minder was de partij meteen ten einde. Kees Korving was na een tijd weer op de club maar had meteen te maken met een tegenstander die niet op kwam dagen. Gelukkig was daar onze voorzitter, Henk Stipdonk, die zich niet had aangemeld maar wel graag een uurtje of twee wilde schaken.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Mats Borgen-Albert Kemeling0-1
2Corniel Nobel-Cock Hazeu1-0
3Bernard Bot-Victor van der Kloet (J)½-½
4Theo Rekveldt-Simon Broos1-0
5Wytze Roël-Thomas Bredewoud1-0
6Edgar Huisman-Jan van de Donk½-½
7Gerard Bilars-Willem de Koster1-0
8Rob Smits (J)-Tom Stoek1-0
9Jan van den Bolt-Bauke Schenkelaars½-½
10Kees Korving-Burak Tezcan1-0F
11Victoria Kucherenko-Hugo van der Laan0-1F


Jules liet definitief blijken een maatje te groot te zijn voor de C-groep. Nadat hij op zijn eerste avond al koploper René Poots had verslagen verschalkte hij nu Ferdinand, één van de sterkere spelers in de groep. Bert en Frank speelden een interessante partij met kansen voor beiden. Frank liet wel duidelijk blijken veel online blitz te spelen en toen Bert nog 30 minuten op de klok had en al een paar keer diep had nagedacht, stond er op Franks klok nog ruim anderhalf uur. De aanpak bleek niet helemaal succesvol toen Frank met diezelfde negentig minuten op zijn klok pardoes zijn dame blunderde.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ferdinand Schreuder-Jules Bodegom0-1
2Wim Meijer-Arzhang Davazdahemami0-1
3Simon Dirkse-René Weerts0-1
4Bert van der Willik-Frank de Zwart1-0
5Abel Drenthen-Ernst Hanewald1-0


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap