Delftse SchaakSite - Interne competitie van de Delftsche SchaakClub

Interne Competitie V8: Gert neemt de leiding

Bij ronde V8 van de competitie 2021-2022 was de titel van het verslag nog "Het gat krimpt". Dit jaar dekt dat de lading niet meer, Gert Legemaat heeft definitief de leiding overgenomen in het voorjaarsklassement en gaat vanaf nu ook in de totaalstand om het clubkampioenschap aan kop. Er zijn nog een zestal rondes te spelen en er kan nog van alles gebeuren maar spannend is het zonder meer.

Gert nam het op tegen Michael Stoops, en verraste Michael met een nieuwe zet in een bekende variant van de Caro-Kann. Het werd al snel een tactisch mêlee, maar wel een waar de koning van Michael erg tochtig stond in het midden van het bord. Gert bood nog een dubbel torenoffer aan, dat niet aangenomen kon worden op straffe van groot materiaalverlies of mat, en joeg de zwarte koning het bord over. De lezer begrijpt dat de zwarte koning dit verhaal niet heeft na kunnen vertellen. Een tweede belangrijke ontmoeting was die tussen Richard en Ted. Richard, als verdedigend clubkampioen en Ted, als potentieel clubkampioen, waren er allebei veel aan gelegen deze onderlinge ontmoeting in hun eigen voordeel te beslechten. Nu is dat een mathematische onmogelijkheid en bij voorbaat was het dus duidelijk dat ten minste één van de twee teleurgesteld zou worden. Dat werd Ted, in een moeilijk eindspel met alleen de zware stukken er nog op en een pion minder had Ted, volgens de analyse achteraf, goede remisekansen gehad, maar een ongelukkige damezet zag die remisekansen verdampen en Richard nam een belangrijke horde op weg naar prolongatie van zijn titel. Hij zal nog wel af moeten rekenen met Gert. Kasper was ingedeeld tegen Nicolaas Verhulst, die na een tijd afwezig te zijn geweest weer eens tijd had om langs te komen. Kasper, die zaterdag voor een aantal weken naar Japan vertrekt had wellicht nog gehoopt op een overwinning om in het vliegtuig van na te genieten maar dat werd een door schaakblindheid ingegeven nederlaag toen hij op zet 12 een kwaliteit weggaf.


A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Gert Legemaat-Michael Stoops1-0
2Richard Oranje-Ted Barendse (J)1-0
3David Boersma-Jorick Laan0-1
4Mees van den Berg-Floris Doolaard0-1
5Shandijean Shindi-Bob Voogt0-1
6Christophe Rebreyend-Ansh Jakhari0-1
7Kasper Uithof-Nikolaas Verhulst0-1


Albert had alweer zijn derde ontmoeting met Corniel dit seizoen op het schema staan, maar driemaal bleek niet zonder meer scheepsrecht. Corniel had het winderige, regenachtige Delft verruild voor betere oorden. Daar het interne competitiereglement van de Delftse Schaakclub nog geen provisie heeft voor hybride partijen kon Corniel niets anders dan genieten van zijn vakantie en was Albert veroordeeld tot slap ouwehoeren met mij aan de bar, een zware avond alom. Voor de rest was het een avond met veel resultaten. Alleen Jules en Victor maakten remise, hoewel beide partijen kansen hadden gehad om ook op dat bord de partij te beslissen. Hugo kwam, met hulp van Mark Bas, eindelijk van de 0 af in de voorjaarscompetitie. Mark Bas trok op avontuur met de pionnen voor zijn koning maar kwam er iets later achter dat de pionnen voor de koning toch ook een nuttig doel dienen.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Albert Kemeling-Corniel Nobel1-0R
2Bernard Bot-Mats Borgen0-1
3Theo Rekveldt-Tom van der Zanden0-1
4Cock Hazeu-Edgar Huisman1-0
5Ed Eveleens-Rob Smits (J)1-0
6Jules Bodegom-Victor van der Kloet (J)½-½
7Jan van den Bolt-Wytze Roël0-1
8Henk Stipdonk-Thomas Bredewoud0-1
9Hugo van der Laan-Mark Bas de Leur (J)1-0


René en Ferdinand tekenden voor remise en voor René betekende dit een versteviging van zijn grip op de promotieplek. Jeroen verloor zijn eerste partij in de interne competitie. Dat precies op de avond dat hij en zijn zoon Arne zich opgegeven hebben als lid van onze vereniging. Ook in het vervolg is het dus niet meer nodig om met opzet te verliezen van Jeroen, de buit is immers al binnen! Zijn zoon Arne had ook een moeilijke avond. De zoon van Arjan Drenthen, Abel deed namelijk voor het eerst mee in de interne competitie en die liet blijken dat ervaring, en niet leeftijd, de doorslaggevende factor is achter het schaakbord. Ook Joey Tessers speelde voor het eerst met onze interne mee. Joey is een immigrant uit Spijkenisse en kende onze club van één van de activiteiten die wij organiseren en wilde komen kijken of het wat voor hem was. Victoria was zo schappelijk om deze debutant te verwelkomen met een vol punt.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Ferdinand Schreuder-René Poots½-½
2Arzhang Davazdahemami-Jeroen Mennink1-0
3Simon Dirkse-Bert van der Willik1-0
4Ernst Hanewald-Maneesh Avadhani1-0
5Joey Tessers-Victoria Kucherenko1-0
6Arne Mennink-Abel Drenthen0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap