Delftse SchaakSite - Interne competitie van de Delftsche SchaakClub

Interne Competitie V5: Oranje doet het goed, Koeman toch kritisch

Er werden 20 partijen gespeeld in de interne competitie. Daarnaast werd de vijfde ronde van de KNSB beker gespeeld tegen DD. Het zag er in het klassieke gedeelte lang slecht uit, maar mede dankzij een klassieke Legemaat schwindel wist DSC het nog tot de barrage te redden. Daar was DD, dat met gelouterde spelers en een jeugdtalent afgereisd was naar Delft te sterk.

In de interne competitie nam Jorick het op tegen Pieter Buzing. De partij was één van de laatste die klaar was en het was met afstand de partij die tot het laatst geanalyseerd werd. Het was uiteindelijk toch ratingfavoriet Pieter die het punt bij mocht schrijven. In de analyse kwam nog wel een hele benarde stelling voor Pieter voorbij, maar of die ook echt op het bord gekomen is, of een optie was in de partij durf ik niet te zeggen. Richard deed ook goede zaken; hij versloeg Alexander en komt zo dicht bij de leiding van de A-groep. Waar onze Oranje een soepele overwinning boekte kon dat ondanks de 3-0 uitslag niet gezegd worden van "ons" Oranje. Wellicht dat Richard nog één en ander kan verhelderen over technisch, aanvallend spel.

Ted zijn positie in de overall stand is nog wel even veilig, hij heeft mede dankzij zijn overwinning op Bob nog een buffer van pakweg 200 punten. Aan bord vier doorbrak Ted de hegemonie van zwart, zoals die op de eerste drie borden tentoongespreid was. Erik Both kent een anonieme start aan het seizoen. Met nog 9 rondes te gaan is er echter van alles mogelijk en de verwachting is dan ook dat Erik nog wel wat plaatsjes gaat stijgen op de ranglijst.

A-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jorick Laan-Pieter Buzing0-1
2Alexander Bruschke-Richard Oranje0-1
3Henk van den Belt-Jouke van Gosliga0-1
4Ted Barendse (J)-Bob Voogt1-0
5Timo Bottema-Petra Randic1-0
6Erik Both-Shandijean Shindi0-1
7Christophe Rebreyend-Henk van den Bos (J)0-1


In de B-groep won Albert de belangrijke onderlinge slag met medekoploper Bernard. Door deze overwinning is Albert Bernard genaderd tot een paar punten en is hij in zijn eerste seizoen terug op de club een hele serieuze kandidaat om het direct naar de A-groep te schoppen. Willem mocht het, na donderdag tegen André gespeeld en verloren te hebben bij het OPK, nogmaals tegen de routinier van de B-groep opnemen. Ook nu was het echter niet genoeg en waar Willem de laatste tijd juist erg sterk speelt, zeker ook tegen spelers met (een paar) honderd ratingpunten meer lukt het hem nog niet vat te krijgen op André. Victoria, die bij het OGD Rapid kennismaakte met onze club en meteen besloot ook bij ons intern te komen spelen, is nog bezig het schaakroest eraf te schrapen. Ze komt net terug van een jarenlange schaak hiatus en we zullen haar vast snel overwinningen zien boeken.

B-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Albert Kemeling-Bernard Bot1-0
2Edgar Huisman-Mats Borgen0-1
3Willem de Koster-André van der Weijde0-1
4Victor van der Kloet (J)-Corniel Nobel0-1
5Gerard Bilars-Ed Eveleens0-1
6Cock Hazeu-Rob Smits (J)0-1
7Martin Verolme-Victoria Kucherenko1-0
8Tom Stoek-Mark Bas de Leur (J)1-0
9Shyam Balasubramanian-Hugo van der Laan1-0


De C-groep was vandaag, door een aantal afmeldingen en het extern spelen van het achtste wat dun bezet. René mocht het opnemen tegen een relatief nieuw gezicht op de club, Jules Bodegom, en dat liep niet goed af voor de jazz-liefhebber. Als lichte roeier is technische vaardigheid heel belangrijk en Jules bewees tegen René dat hij ook op schaakgebied technisch aangelegd is.

C-groep
 Wit-ZwartUitslag
1Jules Bodegom-René Poots1-0
2Joaquin-Arzhang Davazdahemami0-1
3Ernst Hanewald-Siddartha Sen½-½
4Ferdinand Schreuder-Bert van der Willik0-1


Voor de stand van de interne competitie zie: tussenstand

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap