Delftse SchaakSite - Externe competitie van de Delftsche SchaakClub

DSC K3 handhaaft zich ondanks nederlaag in Oegstgeest

DSC3 heeft zich officieel weten te handhaven in 4D ondanks een kansloze nederlaag tegen het veel sterkere Oegstgeest 1. Daar verloor het 3e met 5,5-2,5 (5 remises en 3 nederlagen), maar door gunstige andere uitslagen is degradatie afgewend.
Volgend jaar dus weer in de 4e Klasse van de KNSB dus.

De uitslagen:

Nikolic, N. (Nebojsa) 2243 Bottema, T. (Timo) 2032 ½ - ½
Slingerland, F. (Fred) 2186 Lisdonk van de, L.J.P.A. (Lucien) 1981 1 - 0
Piket, J.J. (Joop) 2108 Visser, L. (Lars) 1969 ½ - ½
Boots, J. (Johan) 1920 Randic, P. (Petra) 1905 ½ - ½
Niet de, G.M. (Gert-Michiel) 2058 Glimmerveen, M.A. (Martin) 1948 1 - 0
Bent van der, G. (Gideon) 1909 Gosliga van, J.S. (Jouke) 1906 ½ - ½
Volders, W.H. (Wessel) 1888 Bruschke, A. (Alexander) 1955 ½ - ½
Aalbers, K.G. (Klaas) 1884 Breton, M.R. (Mark) 1793 1 - 0
Gemiddelde Rating: 2025 Gemiddelde Rating: 1936 5½-2½

Hier de persoonlijke verslagen.

Lars:
Vanuit 1.e4 kwam ik ik het Konings Indisch terecht tegen Joop Piket. Met tegengestelde rokkades speelden we beiden actief. Ik offerde een pion en won daar cruciale tempi mee voor een operatie tegen de zwarte koning. Mijn voordeel vlakte af door onnauwkeurig spel en een grote fout even later betekende dat mijn stelling in duigen lag. Ik klampte me vast en kwam doordat Joop wat te direct speelde zelfs terug in de partij. Even voor het einde had ik zelf nog kans op flink voordeel mits ik een bepaald idee had gezien. Ik zag het niet en nam het remiseaanbod van Joop aan.

Alexander:
Ik ging vanuit een gesloten Siciliaan in de aanval. Maar ik wilde iets te snel aanvallen en ik deed het niet nauwkeurig. Ik gaf mijn tegenstander onnodig veel kansen. Ik offerde wat pionnen voor een onduideljike aanval. Mijn tegenstander kreeg tijdnood en bood remise aan. Ik nam het aan omdat ik ook niet zag hoe ik mijn aanval kon doorzetten

Jouke:
Lange tijd leek het er op dat mijn tegenstander niet op zou dagen. Na zo'n 50 minuten wachten kon ik gelukkig toch aan de partij beginnen. Alleen mijn enthousiasme verdween snel toen het ultrasolide Londen-systeem werd gespeeld. Ik weet daar nooit nzo goed raad mee, en ook nu kon ik niks creëeren. Na een zet of 26 was definitief het laatste sprankje pret uit de stelling, en was ik alsnog blij dat de de partij werd beeindigd toen mijn tegenstander remise accepteerde. Ik had verwacht dat de engine de stelling nooit boven of onder de 0,5 zou waarderen. Maar er was op zijn minstens één moment, waarbij ik mijn kans had kunnen pakken op groot voordeel. Mijn respect voor dit systeem en angst om mijn hand te overspelen was onterecht te groot. Misschien toh maar eens in de theorieboeken kruipen.

Mark:
Ik speelde met zwart pirc. Deed het niet helemaal goed in de opening maar toen mijn tegenstander e5 doorschoof kwam ik praktisch gezien een pion voor te staan. Daarbij moest ik wel veel problemen oplossen met gepende stukken. Dit deed ik eigenlijk heel goed en er gingen steeds meer stukken van het bord. Uiteindelijk bij een van mijn ideeën om stukken te ruilen ging het mis. Mijn tegenstander zag de mat in 3 op het bord, dus toen was het klaar.

Timo:
Mijn tegenstander gaf me de optie om voor een heel solide variant te kiezen met voor mij een heel klein plusje. Daar koos ik voor maar heel veel bleek er niet te halen waarna hij al vrij snel remise voorstelde.

Martin:
Ik speelde met wit tegen oud teamgenoot GM de Niet, wellicht een soort angstgegner. Ik had hem eerlijk gezegd niet aan bord 5 verwacht, dus had ik me niet voorbereid op zijn repertoire. Ik maakte nu achter het bord niet de handigste keuzes. Daardoor speelde ik al snel als het ware met zwart. Gert stelde me telkens voor lastige keuzes, waardoor ik teveel tijd verbruikte. Gert had duidelijk voordeel, dus ik vreesde even als eerste klaar te zijn.; maar gelukkig kreeg Timo al snel remise aangeboden
Na een iets te voorzichtige fase van zwart had ik het initiatief kunnen terugpakken. De ene kans heb ik totaal niet gezien, de andere wel. Na mijn 25. Te1-e3 stond ik zelfs iets beter. Helaas miste ik daarna (onder tijdsdruk) een sterke zwarte rooklift. Ik voelde me genoodzaakt om een kleine kwaliteit te offeren. Daarvoor kreeg ik nog wat optische trucs, waar TL Luciën erg optimistisch van werd, maar in de praktijk was het de laatste 25 zetten gewoon kansloos verloren. Toen Gert ook mijn laatste truc omzeilde, ontsnapte zijn koning en gaf ik op.

Lucien
Ik haalde voor de afwisseling weer eens een oude lijfvariant van stal en stond na de opening prima. Haalde echter een zetvolgorde door elkaar en kwam daarna snel slechter te staan. Hier wist mijn sterke tegenstander wel raad mee en vakkundig bouwde hij dit voordeel om naar winst van een pion die snel zou promoveren. Daarom gaf ik op.

Petra kwam ook prima uit de opening met zwart en wist een pion te winnen. Daarna speelde ze erg voorzichtig waardoor wit tegenkansen kreeg met een verre vrijpion. Ten koste van een stukoffer kon ze dit voorkomen waardoor er een interessant eindspel op het bord kwam. Dit bleek helaas niet voor haar te winnen zodat ze moest berusten in remise.


Hier het verslag van de tegenstander:
http://www.sco80.leisb.nl/team1006.htm

er zijn geen reacties: reageer


de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2024 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap