Delftse Gekkigheid - Kolderschaak

2005

Patrick de Bas heeft met een overtuigende score het kolderschaak van 2005 gewonnen. In de zeven ronden zwitsers behaalde hij eenzelfde aantal punten, en in de finale versloeg hij Dolf Beltz. Dolf was ongedeeld tweede geworden in het zwitserse toernooi met 6 uit 7.

Het spel was een stuk minder overtuigend, volgens de winnaar. Zes maal had hij een mindere tot verloren stelling om weten te buigen naar een vol punt. Maar dat is ook een gave natuurlijk.

Boudewijn Boogaard tracteerde de deelnemers dit maal onder andere op pionnen die recht slaan en schuin lopen, een cylinderschaakbord, pionnen die tevens dam-eigenschappen hadden en stukken die van functie veranderden als ze op de helft van de tegenpartij kwamen. Kortom: er klonk menige kreet van afschuw door de zaal als er weer eens iets was gemist.

De finale was zoals gebruikelijk een partij ‘Can I?’ die weer voor de nodige hilariteit zorgde. Patrick hield uiteindelijk de meeste houtjes over en wist daarmee mat te zetten.

Dit jaar was het de vijftigste maal dat Boudewijn Boogaard het kolderschaak bij DSC verzorgde. Het evenement ontstond bij de viering van het 60-jarig jubileum van DSC, en is nu de club 110 is geworden nog steeds een vast onderdeel van de decembermaand.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2019 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap