Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Marten Wortel winnaar eerste GP Rapid

De drukbezochte eerste Grand Prix Rapid-avond is gewonnen door Marten Wortel. Hij bleef Michiel van Wissen op weerstandspunten voor.

De opening van het seizoen van DSC was een bijzonder gezellige aangelegenheid. Liefst 54 schakers streden op de eerste avond van de Grand Prix Rapid-cyclus op de vierenzestig velden. Het leverde een spannend toernooi op, die pas in de laatste ronde werd beslecht.

Tegen acht uur zag de wedstrijdleider de bui al hangen; het zou even hard werken worden om iedereen om kwart over acht ingevoerd te hebben en een indeling voor de eerste ronde te kunnen presenteren. Maar met enige hulp kon iedereen op tijd worden verzocht de bar te verlaten en de borden op te zoeken. En even later zaten ze dan ook achter het bord; er zijn er altijd een aantal die moeite hebben De gezellige bar en de daaruit niet weg te denken Jeannette te verlaten.

In de eerste ronde viel meteen een geweldige verrassing te noteren. Gert Legemaat, winnaar van de Rapid-cyclus van vorig jaar, ging onderuit tegen Jos Holst. Jos kwam samen met een aantal andere Collectief'ers de boel onveilig maken en deed dat dus met verve! En uiteraard verspreidden ze ook flyers voor het OGD-toernooi van komende zaterdag, waarop een aantal DSC-ers het op hun beurt bij stadgenoot Collectief onveilig zal maken.

In de tweede ronde lieten al meer toppers wat halfjes liggen. Er toernooi was in de top ook zeer sterk bezet, en Marten Wortel en Leo Hofland kwamen niet verder dan remise. De consequentie was dat ze de volgende ronde tegen elkaar mochten. Marten won dat duel, en behield zo aansluiting bij de top. Joost Michielsen, kersvers winnaar van het OSKA Weekendtoernooi in Arnhem, Michiel van Wissen en Chiel van Oosterom gingen na 3 ronden met het volle pond aan kop.

Toen het de wedstrijdleider wederom gelukt was de spelers van de bar naar de speelzaal te dirigeren voor ronde 4, begon de eerste tekening in de strijd te komen. Koplopers Chiel en Joost mochten tegen elkaar, en Joost bleek de sterkste. Hij nam met dat resultaat de ongedeelde koppositie, aangezien Michiel tegen Joram op den Kelder niet verder kwam dan remise. En ook Marten Wortel won weer, en vond zo aansluiting bij Michiel.

Gelukkig voor de achtervolgers was er nog een laatste (vijfde) ronde. Joost en Michiel mochten in een onderling duel uitmaken wie van henging afvallen, Marten moest het opnemen tegen Matthijs Ransijn. Beide achtervolgers deden wat ze moesten doen om te winnen; Michiel verschalkte Joost en Marten versloeg Matthijs.

Het was dus aan de computer om de weerstandpunten uit te rekenen en de winnaar te bepalen. Het bleek Marten Wortel te zijn geworden; hij bleef Michiel twee weerstandspuntjes voor. Op een half punt achterstand volgde een viertal spelers. Van hen bleek Hora Vlam, die in de tweede ronde Marten zijn enige halfje had afgesnoept, de meeste weerstandspunten te hebben. En dus ging Hora er met de derde prijs vandoor.

Na deze plichtplegingen konden de verliezers hun verlies verdrinken, of proberen aan te tonen in vluggertjes dat ze toch echt hoger hadden horen te eindigen. Hetgeen dan ook gebeurde, tot de deuren van DSC na middernacht sloten.

De volledige eindstand is te vinden op de pagina van het Grand Prix Rapid, of via de onderstaande link:

Eindstand Grand Prix Rapid 2004/2005-1.

er zijn 14 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap