Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC in actie bij "Check you later"

Vandaag was het door Open Delft georganiseerde “Check You Later” schaaktoernooi in de Delftse bibliotheek! Met uiteindelijk 31 spelers was de opkomt best hoog te noemen en was de bieb gevuld van nieuwe thuisspelers tot ervaren rotten in het vak. Het toernooi bestond uit 5 rondes Zwitsers met het tempo 10+0. Op een rommelige start na, waarbij reeds spelende wedstrijden gestopt moesten worden vanwege een indelingsfout, was het een prima georganiseerd toernooi waarbij er soepel veel gezellige en leuke partijen gespeeld werden.

Presentatie
Presentatie

Dat DSC’ers de top van de eindstand zouden domineren was wel te verwachten, echter was een complete vreemdeling, Oliwier Jurek, ook hoog geëindigd met 4/5 waarbij Oliwier het alleen hoefde te ongelden tegen de onbetwiste winnaar Ted Barendse. Oliwier was nieuw in Delft en werd prompt uitgenodigd om maar eens langs te komen bij de schaakclub. Verder deden ook Arjan Drenthen en Christophe Rebreyend goede zaken met 4.5 en 4.0 uit 5 wedstrijden respectievelijk.

Speelzaal
Speelzaal

Voor de vier bovengenoemden was het na de vijf wedstrijden echter nog niet voorbij. Voor de match voor de derde plaats namen Christophe en Oliwier het tegen elkaar op, terwijl Ted en Arjan het tegen elkaar opnamen op een groot schaakbord waarbij het hele publiek via de tribune kon meekijken met de wedstrijd. Terwijl Christophe op een regulier bord snel Oliwier had verslagen, was de wedstrijd tussen Ted en Arjan een spannende partij met twee torens tegen een dame. Uiteindelijk kon Ted dit mooi afmaken, waardoor Arjan via zettendwang zijn dame verloor voor een toren. Dit maakte uiteindelijk dat Ted de eerste plaats won, Arjan werd tweede en Christophe werd derde. Gefeliciteerd allen!