Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Algemene informatie

De Delftsche SchaakClub organiseert een groot aantal activiteiten. Van de 52 clubavonden in het seizoen bestaat de ene helft uit interne competitie en de andere helft uit activiteiten.

grand prix rapid
DSC organiseert een vijftal rapidschaakavonden per seizoen. Deze avonden hebben elk een winnaar, maar gezamenlijk vormen ze een cyclus die ook een eindwinnaar en ratingprijzen kent. Meer informatie staat op de Grand Prix Rapid-pagina.

trainingen
Niet alleen de jeugd krijgt bij DSC training. Vijf keer per jaar wordt in drie groepen les gegeven. Meer informatie staat op de trainingspagina. Meer informatie staat op de trainings-pagina.

meisjestoernooi
Eind november / begin december organiseert DSC het grootste meisjesschaaktoernooi van Nederland. Een groot aantal meisjes begeeft zich naar het denksportcentrum voor een uitermate gezellig toernooi. Het meisjestoernooi heeft een eigen website. Meer informatie staat op de toernooi-pagina.

simultaan clubkampioen
De week voorafgaande aan de Algemene Ledenvergadering geeft de kersverse clubkampioen een simultaan. Meer informatie staat op de simultaan-pagina.

massakamp
De derde maandag van september is traditioneel de datum voor het massakamp tussen DSC en de Westlandse schaakverenigingen. Er wordt op 35-40 borden gestreden. Het massakamp vind om en om plaats in Delft en het Westland. Meer informatie staat op de massakamp-pagina.

kolderschaak
De week voor Kerst staat het kolderschaak op het programma. Een traditie binnen DSC die zijn wortels heeft in de jaren ’60 van de vorige eeuw. Al sinds die tijd wordt er gestreden om de eer en het daarbij behorende Kerstbrood. Meer informatie staat op de kolderschaak-pagina.

kroeglopertoernooi
Aan het begin van de zomer organiseert DSC een met steun van de Delftse horeca een kroeglopertoernooi. Dit toernooi heeft een eigen kroegloper-site, die via het menu te vinden is.

snelschaakkampioenschap
Uiteraard kent DSC ook een snelschaakkampioenschap. Dit wordt meestal vlak voor het regionale snelschaakkampioenschap voor clubteams gespeeld. Dit kampioenschap wordt door DSC en de HSB gezamenlijk georganiseerd. Meer informatie staat op de toernooi-pagina.

lightningschaak
Voor de snelle snelschakers is er de dinsdag na Pasen een lightningschaaktoernooi. Met 2 minuten per persoon per partij is het een kwestie van snel de goede zetten vinden. Meer informatie staat op de toernooi-pagina.

open delfts doorgeefschaakkampioenschap
De dinsdag na Pinksteren staat in het tegen van het doorgeefschaak. Twee tegen twee in plaats van één tegen één. En stil is het zeker ook niet tijdens de partijen! Meer informatie staat op de toernooi-pagina.

zomertoernooi
In de maanden juli en augustus wordt het zomertoernooi georganiseerd. Na een korte uitleg over een opening blijft op het demonstratiebord een stelling achter. De deelnemers spelen vervolgens zowel met wit als met zwart een partij van 30 minuten per persoon. Meer informatie staat op de toernooi-pagina.

de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2023 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap