Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Schaakvereniging Prometheus niet meer actief

Zoals al bekend was heeft het bestuur van schaakclub Prometheus aan de leden voorgesteld om de vereniging per eind van dit seizoen op te heffen. De leden begrepen de redenen hiervoor, en bleken afgelopen maanden unaniem voor dit voorstel te zijn.

Op donderdag 9 juni was daarom de laatste avond van schaakvereniging Prometheus. Daarvoor waren alle actieve leden, en enkele oud-leden uitgenodigd. Na de traditionele Chinese maaltijd werd een kleine simultaan gegeven door Ted Barendse, waarna met enkele geinteresseerden nog een korte naborrel volgde.


Uiteraard zijn er tussen Prometheus en DSC afspraken gemaakt, en wel de volgende:
- al het schaakmateriaal (borden, stukken, klokken en de materiaalkast) en de financiele reserves van schaakvereniging Prometheus worden overgedragen aan DSC
- DSC organiseert m.i.v. komend seizoen het toernooi dat bekend staat als het OPK (Open Prometheus Kampioenschap). Onderdeel van dat toernooi is het Delfts Kampioenschap (vroeger Schaakdagen genoemd), die als wisselprijs het Bronzen Paard kent. DSC was afgelopen jaren al actief als medeorganisator.
- uiteraard zijn alle Prometheusleden die dat willen van harte welkom bij DSC, een aantal daarvan zal m.i.v. komend seizoen intern en/of extern bij DSC komen spelen.


Daarmee is helaas een einde gekomen aan een schaakclub met een lange geschiedenis.

De relatie en samenwerking tussen Prometheus en DSC was de laatste jaren echter uitstekend (denk aan de gezamenlijke organisatie van het OPK, en het gecombineerde Prometheus/DSC-team in de HSB-competitie), en we hopen daarom dat leden van Prometheus zich bij DSC thuis zullen voelen!

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-9600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap