Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Glansrol Jaap Flohil in Halve finale HSB-Beker

In de Halve finale van de HSB beker speelde DSC tegen DD.
De gasten kwamen met een verrassende opstelling: hun een na laagst gerate speler kwam op bord 1; hun normale bord 1 bij bekerwedstrijden was op bord 3 opgesteld.
Op bord 2 speelde DD's sterkste speler, Jan-Joost Lindner, tegen Kees van der Meer een geheel nieuwe opening, die Lindner (naar hij zei) de laatste tijd vaker had gespeeld, en met groot succes. Van der Meer kwam met voldoende tegenspel en bereikte een nette remise. Een lekkere partij.
Op bord 4 verloor Peter Lode tegen Stefan Boeters onnodig een pion en Boeters maakte dat opvallend nauwkeurig af. Dat was een ½-1½ achterstand. Het moest dus komen van de twee borden, waar de DSC-ers wit hadden.
Wim Kortis, bord 1, onze sterkste speler, bereikte lange tijd niets dan tijdvoordeel tegen een nauwkeurige verdediging; Jaap Flohil (bord 3) had een pion geofferd voor een ruimtelijk overwicht. Toen de uitvluggerfase naderde zag Flohil kans een gaatje te branden in de bedrukte zwarte stelling en won hij een stuk. Toen pas kreeg Kortis grip op de zwarte stelling: zijn pionwinst was snel afdoende (1½-1½).
Aller aandacht ging daarna uit naar de partij Flohil-Smeele: zwart met een stuk minder had een gevaarlijke vrijpion gecreeerd en de witte stukken hadden weinig steunpunten. Met voor beiden weinig tijd op de klok levert dat een amusant schouwspel op. Jaap Flohil vervulde de glansrol: alles gezien en een sluitende winst.

Zodat, binnenkort in dit theater (het zal een thuiswedstrijd zijn): de Bekerfinale!

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-9600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap