Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC2 wint ruim en is terug aan kop

DSC2 heeft haar uitwedstrijd in en tegen Amsterdam West met ruime cijfers gewonnen: 1 1/2 - 6 1/2.

Omdat koploper Amstelveen onderuit ging tegen Emanuel Lasker (altijd lastig die Friezen!) heeft het team na het slechte seizoensbegin de koppositie weer in handen: het staat een wedstrijdpunt en een bordpunt voor op nummer 2.

Kent u die van de teamleider die met de trein ging ?
Die ging met de auto. Een vaag htm-mannetje op een nog vager htm-vehikel kwam vast te zitten vlak voor de tram die ik wilde nemen. Na 10 minuten onzinnig wachten de auto genomen naar de P&R Laan van NOI waar ik vervolgens de slagboom niet voorbij kwam. Alleen voor abonnementshouders. En in de omgeving alleen blauwe zone parkeren (max 1 uur).
Dan maar met de auto naar 020 waar ik vroeg genoeg aankwam om op zoek te gaan naar een Kenneth Vermeer pop.
Helaas waren ze uitverkocht.

Zodoende was ik veels te vroeg op locatie en kon nog even kijken naar een multiculti potje amsterdams straatvoetbal.
We speelden immers in de speeltuin van Amsterdam_West.
Een vorige keer troffen we hetzelfde team ooit ook en wonnen toen als ik me niet vergis met 7.5-0.5. Goede ervaringen dus in Amsterdam.

De wedstrijd begon voorspoedig. Ik speelde een aanbeveling van Radjabov in een van mijn lijfopeningen. Wit durfde het pionoffer niet aan te nemen en werd snel daarna na een mindere zet keihard van het bord geschopt. Mat middels loper en torenoffer was onvermijdbaar geworden. Zwart kwam over de f-lijn ongenadig hard binnen zetten. 1-0. Ik had tijd genoeg even een frisse neus te halen en toen ik terug kwam stond het 2-0. Ted had via de c-lijn zijn tegenstander opgerold. Na met Ted en oppo te hebben ge-analyseerd bleek het al 4-0 te zijn door overwinningen van Bob (aanval tegen een Nijlpaard en Walter. Uit de resterende stellingen een halfje halen moest kunnen, Willem Jan (dank voor de invalbeurt) stond beter in een paard-loper eindspel door een potentiŽle vrijpion. Bij Hansie-Hansie was echter iets vreselijk misgegaan. Middels een fraaie combinatie was hij een pion kwijtgeraakt en zag deze pas zowat op zijn onderste rij terug en kon opgeven 4-1. Jan-Peter stond vreselijk, totaal aangekrant en zeker verloren. Yvette Nagel ging echter met haar paard dwalen en JP zette een succesvolle counter op waarna de Nagel werd afgeknipt. 5-1.
Gert, totaal uit vorm dit kalenderjaar stond een stuk achter en later zelfs een volle toren. Maar Gert is een schaak-Duitser, Geeft nooit op totdat de stukken in de doos zitten. En de doos in de kast staat en de kast op slot. En hij wist zich toch nog kansen te verschaffen en zijn tegenstander zijn dame voor een toren te ontfutselen doordat Gert de koning had opgejaagd. Beide spelers besloten daarna dat remise wel een mooi resultaat was. Dan Willem-Jan. Bij 4-1 en de bedroevende stellingen van Gert en JP besloten we even te wachten met zetten totdat de boel daar duidelijk was. Toen Nagel de weg kwijt was mocht WJ doorspelen. Uiteindelijk met succes al had zijn tegenstander zelfs kunnen winnen middels een manoeuvre gevonden door Ted in de analyse. Inde praktijk wist WJ het punt vrij soepel binnen te harken.
6.5-1.5 en de koppositie. We zijn vast van plan deze niet meer af te geven. Nog 3 finales te spelen, waarvan twee thuis.

 Amsterdam West2012-DSC220571½-6½
1Hans Leeflang2142-Ted Barendse21420 - 1
2Frans Schoffelmeer2050-Richard Oranje20970 - 1
3Wim Helmers2034-Gert Legemaat2232½-½
4Ron Klein1956-Hans Zwartveld20671 - 0
5Johan Lubbers2050-Bob Voogt21030 - 1
6Yvette Nagel1942-Jan-Peter van Zandwijk20090 - 1
7Jeroen Cromsigt1937-Willem-Jan van den Broek18360 - 1
8Remco Hillebrandt1988-Walter Anema19710 - 1

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-9600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap