Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC5 neemt de kop over na 6-2 winst op Raadsheer Corbulo 1

Hoewel de cijfers anders doen vermoeden heeft DSC5 de thuiswedstrijd tegen Raadsheer Corbulo met de nodige moeite gewonnen. Uiteindelijk werd het (licht geflatteerd) 6-2.

Er moest met ruime cijfers gewonnen worden om gelijke tred te houden met concurrent Promotie 3. De tegenstanders verschenen met zeven spelers; bord 1 werd door hen 'opgeofferd' - een makkelijker punt heeft Gert-Jan Baas dit jaar nog niet gescoord. Het beeld na een uur spelen: Toine Prangers, Arno Wiersma en Jan van de Donk hebben een lichte plus, Albert Kemeling heeft met zwart een gelijke stelling bereikt, René Torenstra zit met diezelfde kleur nog in de verdediging, Corniel Nobel probeert aan te tonen dat zijn druk op de vijandelijke koningsstelling het verlies van twee pionnen op de andere vleugel voldoende compenseert en Willem-Jan van den Broek heeft weliswaar al snel een pion gewonnen maar heeft een vervelende achterstand in ontwikkeling.

Het is Corniel die de stand op 2-0 brengt: zijn koningsaanval slaat genadeloos door; een prima revanche voor de ongelukkige nul in de vorige ronde. Arno volgt al snel met een remise tegen de sterkste Leidschendammer - het lichte voordeel is onvoldoende voor de winst.De overige uitslagen laten vervolgens lang op zich wachten. Toine staat erg goed (gewonnen?!!) maar zijn tegenstander verdedigt zich bekwaam en de partij verzandt in remise: 3-1. Inmiddels staat Jan echter een stuk achter en is Willem-Jan lange tijd tot verdedigen veroordeeld; de omstanders tellen hiervoor twee nullen. Albert wikkelt weliswaar af naar een beter eindspel maar zijn tegenstander creëert met een actieve dame tegenkansen. Bij René lijkt er niet meer dan remise in te zitten.

In tijdnood heb ik de verdere ontwikkelingen bij Albert, Jan en René niet verder kunnen volgen maar als ik mij niet vergis hoor ik Albert op zeker moment refereren aan een bijzondere overwinning: zijn tegenstander geeft op omdat hij naar huis moet (o.i.d. - wellicht kan Albert dit zelf nog toelichten!). Jan weet een verloren stelling nog remise te houden en ook René boekt een puntendeling: 5-3. Willem-Jan verdedigt zich secuur, staat inmiddels niet slechter en verorbert na een blunder van zijn tegenstander een vol stuk; hij wint de partij en brengt de eindstand op 6-2, precies voldoende om de koppositie in de 1e klasse B terug te veroveren.

De komende wedstrijd tegen nummer 2 Promotie 3, op wie we nu een half bordpunt voor staan, is waarschijnlijk beslissend voor het kampioenschap.

Gedetaileerde uitslag:

1. Gert-Jan Baas - n.o. 1-0
2. Toine Prangers - J. Scholten remise
3. Arno Wiersma - M. Kamar remise
4. Willem-Jan van den Broek - J. van Harten 1-0
5. René Torenstra - E. Nitzsche remise
6. Jan van de Donk - J. van As remise
7. Albert Kemeling - M. Mokadem 1-0
8. Corniel Nobel - J. de Vries 1-0

er zijn 2 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap