Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

Rijswijk 4 - DSC 7

Vorige week is het zevend helemaal afgereisd naar Rijswijk.
De avond begon iets later, maar dat deerde ons blijkbaar niet.

Direct vanaf de opening kwamen we op de meeste borden goed te staan.
Jouke was als eerste klaar. Een duidelijke winst. Nadat de tegenstander zijn “geofferde loper” niet wou, mocht hij nog een pion pakken in de koningstelling. Snel volgende winst, en Jouke kon meteen naar huis.
Zelf kwam ik naar mijn idee slecht te staan in de opening, en had ik redelijk wat tijd nodig. Gelukkig had ik het volkomen verkeerd ingeschat, en al na 24 zetten promoveerde één van mijn pionnen, en ga mijn tegenstander op.
Direct daarna volgende ook winst voor Vashish, die zijn tegenstander onder druk had gezet. Deze gaf daarna per ongeluk zijn dame weg, maar veel spel had deze niet meer.
Ook Arzhang won, hij had zeer actief spel en stond duidelijk beter, maar was bezig in zijn laatste 5 minuten. Zijn tegenstander maakte echter de fout met nog meer dan 45 minuten op de klok, en zodoende stond het al snel 4-0.

Daarna werd het spannender. Tom keek tegen een eindspel met een pion minder aan, met een paard tegen een loper. Dit leek hij wel te kunnen verdedigen, maar hij moest goed opletten. Marfa stond inmiddels in een volslagen remise stelling met ongelijke lopers en Michael had een toren eindspel met 2 torens voor beide spelers bereikt.
Het was echter Jesse, die een stuk achter stond en een remise aanbod kreeg van zijn tegenstander, die zodoende de laatste benodigde punten binnen haalde. Hij snapte er zelf ook niets van, maar nam het gretig aan.

Daarna wisten Marfa en Michael nog te verliezen doordat ze beiden te gretig op zoek naar de winst waren. Tom profiteerde echter van het tegenovergestelde. Toen de koning van de tegenstander naar de ene kant van het bord liep in een verwoede poging nog een doorbraak te creëren, liep hij met een pion naar de overkant op de andere kant van het bord.

Zo hebben we uiteindelijk 5,5-2,5 gewonnen van Rijswijk, en staan we nu eerste in de competitie. Volgende keer ontvangen we de nummer 3 thuis in het denksportcentrum, hopelijk kunnen we de voorsprong op de concurrenten dan nog verder vergroten.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap