Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC7 verslaat WSC 4

Wij hadden met het nieuwe zevende team van DSC de grote eer om tijdens de opening van het 14e lustrum ons externe seizoen te mogen openen.

Met 1 geplande invaller gingen we meteen goed van start. En na een kwartier werd het nog beter toen er nog taart werd geserveerd ook.
We hadden meteen het idee dat we als team goed stonden op vrijwel elk bord, en het was wachten op de eerste score.

Deze kwam op bord 4 door Vashish. Hij won al snel een stuk, en vlak daarna ook nog een tweede. Dit was voor zijn tegenstander net te veel om door te spelen, dus die gaf op.

Michael was ook snel klaar, hij won op bord 8. Na een zet of 30 zag het er nog ingewikkeld uit, maar niet veel later waren er voor mijn gevoel nog 30 bij gekomen en kwamen we op een 2-0 voorsprong.

Op dat moment begon het tij echter te keren. Waar we op alle borden zo goed begonnen gaven we het in het middenspel een beetje weg op de hoge borden. Jouke stond een pion voor, en probeerde een dame ruil te forceren. Dit leidde echter tot een kwaliteitsverlies. Zelf deed ik het nog veel erger door mijn dame in te laten sluiten, welke ik daarna moest ruilen tegen een toren. Aan de andere kant van mij liet Tom zich redelijk onder druk zetten en hij moest meerdere pionnen opgeven.

Op bord 5 stond Arzhang wel zeer goed. Hij leek een pion te gaan winnen en richting het eindspel te gaan. Hij had echter nog weinig tijd over. Bij Jesse stond het op bord 6 nog gelijk en Marfa stond nog steeds gewoon goed.

Terwijl de interne competitie tot een eind kwam waren er bij ons nog veel borden bezig. Ik moest echter net als Tom opgeven, maar Marfa won haar partij netjes. Ze stond een volle toren voor, met alleen nog een dame en een paard van de tegenstander op het bord. Nadat ze uit alle schaakjes was gelopen met haar koning kon ze de winst snel claimen. Zodoende kwamen we op een 3-2 voorsprong. Jesse maakte het steeds spannender door gewoon rustig verder te schaken en Arzhang moest lange tijd spelen op de bonus Fischer tijd. Hij deed daarbij zelfs een illegale zet, waarmee hij zijn tegenstander nog eens 2 minuten extra tijd gaf. In de tijd die Ted nodig had om die bonus tijd erbij te zetten kon hij daarentegen wel even lekker zijn rust pakken.

Nadat Jesse ook zijn partij won wisten we dat we onze eerste punt binnen hadden. De winst leek daarbij ook wel erg dichtbij, omdat zowel Jouke als Arzhang remise leken af te dwingen. Jouke lukte dat gelukkig ook. Hij wist met een loper en een pion de toren van de tegenstander af te houden en deze nam remise aan. Daarna moest Arzhang voor eigen geluk nog even door gaan. Hierbij maakte hij een klein foutje, en zo moest hij toestaan dat ook de laatste stukken van het bord gingen waarbij hij in een verloren pionnen eind spel terecht kwam.

Uiteindelijk hebben we onze eerste wedstrijd in de tweede klasse dus meteen kunnen winnen en nu op naar de volgende!

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-9600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap