Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC3 verliest laatste ronde

Zaterdag 25 april was de laatste ronde,van DSC3, uit tegen Overschie en het ging om de keizer z'n baard, want beide teams konden niet promoveren en niet meer degraderen. We wilden met de fiets gaan maar aanhoudende regen deed ons anders besluiten.
Onno Verbaken (zijn broer trouwde) en Martin Glimmerveen (invaller in 2e) ontbraken en daar voor in de plaats waren er Ricardo Slaa en Henrik Tamerus. Prima invallers: ze zorgden samen voor de helft van de punten. U begrijpt al dat het niet goed afliep

De eerste die klaar was was Lucien van Lisdonk. Een nieuwtje op de 8e zet in een messcherpe slavische partij is op ons nivo vaak geen verbetering. Dat was ook dit keer het geval. Roland ten Have speelde remise. Hij stond wat minder de hele partij maar er was niet veel aan de hand.
Pieter Buzing had met zwart in het frans zijn c pion geruild voor wits e pion. In principe een goede ruil. Na een toch nog wilde partij trok hij de vis aan het einde op het droge en stond het weer gelijk.
Pieter Goossens deed twee echt hele slechte zetten. De eerste werd door de tegenpartij niet vollledig benut maar de tweede, toen het alweer haast gelijk stond, wel. Evert van den Hooven verloor ongeveer gelijktijdig, maar dat ging op een hemeltergende, tranentrekkende manier. Hij stond de hele tijd beter tot veel beter. Hij liet zich echter piepelen in een toreneindspel. Na zo'n partij zou ik me voortaan op het bridgen werpen, maar Evert, de bikkel, had het meteen na de wedstrijd alweer over ons kroegloperstoernooi in mei.
Henrik Tamerus kreeg met zwart de ruilvariant van het damegambiet tegen. Je speelt met zwart heel gedrongen, hebt haast geen spel en het wordt maximaal remise.Voor mij was dat een reden om het damegambiet helemaal vaarwel te zeggen. Henrik deed het soepel en ging fluitend op remise af.
Ricardo Slaa speelde gedegen, stond de hele tijd wat beter, maar werd naar mijn idee een handje geholpen met de voorbarige breekzet c5. De rest kun je aan Ricardo over laten.
Hans Stam pakte in de Samisch variant van het koningsindisch de pion op c5. Dit wordt door de specialisten niet aangeraden. Hans vindt het niet erg om te verdedigen, maar dit was teveel van het goede. Na een lang en slopend ziektebed begaf de witte koning het.

Het seizoen werd afgesloten bij de chinees op de brabantse turfmarkt. We hadden het niet verdiend, maar het was heeeeel aangenaam.
Mijn eettip: Lamskoteletten kun je beter bij de griek eten.


Overschie 1 - DSC3 5-3

Segers - Hans Stam 1-0
Ochtman - Pieter Buzing 0-1
Fokkink - Ricardo Slaa 0-1
Brandenburg - Lucien van Lisdonk 1-0
Verbeek - Roland ten Have 1/2-1/2
Feelders - Pieter Goossens 1-0
Looijmans - Evert van der Hooven 1-0
krop - Henrik Tamerus 1/2-1/2

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap