Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC2 wint doch degradeert

DSC2 heeft de uitwedstrijd tegen Utrecht 2 met 5-3 gewonnen. Helaas won ook Schaakstad Apeldoorn 2 haar laatste wedstrijd en is ons 2e team gedegradeerd.

Opvallend was dat de wedstrijd 20 minuten later begon, omdat een wedstrijdleider te laat was in verband met de nieuwe speellocatie.

Martin, de invaller, aan bord 1 raakte meerdere pionnen kwijt en verloor. Gert had een spannend eindspel met toren en loper tegen toren en paard. Toen de torens waren afgeruild, bleek de loper met hulp van de goed opgestelde koning sterker dan het paard, dus Gert won en werd topscorer van het team met 5,5 uit 9. Bij Richard was de stelling steeds in evenwicht, dus werd het remise. Ted had een pion voorsprong in het paard tegen loper eindspel, maar zijn tegenstander verdedigde zich goed, dus ook hier werd het remise. Bob speelde ťťn van zijn betere partijen. Hij wist gebruik te maken van het feit dat zijn tegenstander niet had gerokeerd. Die speelde niet de beste voortzetting, in plaats van genoegen te nemen met een positioneel nadeel gaf hij zijn dame voor 2 lichte stukken. Vanwege een inktvis was het ondanks de grote materiŽle voorsprong nog wel lastig. De partij eindigde met een mooie krachtzet en daarmee had hij een vol punt binnen gehaald. Jan Peter kwam goed uit de opening en stond even later gewonnen. Helaas ging er ergens iets mis en hij verloor. Hans speelde een prima partij. Hij verkreeg 2 gevaarlijke vrijpionnen en dat was genoeg voor de winst. Walter speelde de gekste partij van de dag. Hij stond een kwaliteit achter, maar zijn stelling zag eruit als een vesting, dus was er hoop dat hij er een remise uit zou slepen. Zijn tegenstander leverde de kwaliteit in, waarna een zeer remise-achtig eindspel ontstond met paard tegen loper zonder vrijpionnen. Walter slaagde erin om een ver opgerukte vrijpion te creŽren en een pion te veroveren, zodat hij toch nog won!

De opdracht was om met 6-2 te winnen, dat is niet gelukt, maar toch een goede wedstrijd van het 2e team. Volgende seizoen weer proberen kampioen te worden.

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap