Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC 1 blijft na winst mede aan kop!

Op een zonnige zaterdag speelden we ronde 6 tegen Groninger Combinatie 2; een team dat op de 9e plek stond. Na een voorspoedige reis (en het mooie nieuwe station Delft gezien te hebben!) een lekkere bossche bol gegeten te hebben (Sebastiaan was jarig, en nam wat lekkers voor ons mee!) werden de klokken in werking gesteld.

De overwinning is eigenlijk nooit in gevaar geweest. Net voor de tijdcontrole vielen al behoorlijk wat uitslagen; Joram won een mooie (en korte) partij, Sebastiaan kon ook een punt noteren en Joost kon een halfje toevoegen aan het totaal. Helaas wist Arno zijn stelling (spelend met zwart) niet te keepen en verloor. Talitha had ondertussen een betere stelling op het bord getoverd, de winst zou nog wel even werken zijn. Totdat haar tegenstander plotseling door zijn vlag ging. Tussenstand: 3,5-1,5.

Na de tijdcontrole weer een rondje gemaakt. Matthieu (zie voor zijn partij zijn eigen analyse!) en Chiel stonden beiden gewonnen. Nadat eerst Matthieu het punt kon bijschrijven, volgde Chiel nog geen 15 minuten later met ook een punt en daarmee stelde hij meteen de 2 matchpunten veilig!

Resterende: een goede stelling van Marco (maar de vraag was of deze ook te winnen was) en een gelijke stelling van mij (Martine). Helaas had ik in tijdnood gigantische kansen gemist om te winnen (computer zegt -9, ik had zwart&) en maakte daarna nog een paar dramatische keuzes en verloor alsnog. Marco, overgekomen uit Zwitserland, maakte zijn partij mooi af en daarmee komt de eindstand op 6,5-3,5.

KC won hun match ook, waarmee bovenin niets aan de stand is veranderd. Nog drie spannende rondes zullen volgen. Over twee weken staat voor ons een uitwedstrijd (tegen Max Eeuwe) op het programma!

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap