Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC5 ten onder in Pijnacker

DSC5 heeft het tij niet kunnen keren in Pijnacker. Na een avond met wisselende kansen stond er een 5-3 nederlaag op het wedstrijdformulier.

Het vijfde begon met een achterstand: Jouke van Gosliga had vooruit gespeeld en verloren. Die achterstand leek al snel goed gemaakt te gaan worden, toen invaller Hugo van der Laan een stuk buit maakte. Zijn tegenstander sloeg een pion op c4, maar die had Hugo toch echt verdedigd. De partij duurde nog wel een tijd voort, maar de zege kwam nooit in gevaar.

Naast het positieve beeld bij Hugo stonde zowel René Torenstra als Arno Wiersma een zee aan tijd voor: ongeveer een vol uur. Dat leverde echter maar een half puntje op. René zijn partij kwam nooit echt uit het evenwicht. Arno dacht goed uit de opening te zijn gekomen en actief verder te spelen, om er vervolgens achter te komen dat hij een vreselijke truc gemist had. Toen hij daarna ook nog eens slecht reageerde op de truc konden de stukken meteen in het doosje.

Positiever nieuws was er bij Peter Lode. Peter had een spannende pot, maar hij was zuiniger op zijn pionnetjes dan zijn tegenstander. Die meerderheid leverde uiteindelijk een punt op. Rob Smits daarentegen moest een nul noteren. Hij kwam prima uit de opening, maar rekende verkeerd toen hij dacht materiaal te kunnen winnen. De zet die de tegendreiging van zijn tegenstander moest neutraliseren bleek niet te werken. Het resultaat was een allerbedroevendste gatenkaas die prompt in een nederlaag resulteerde.

Gert Jan Baas speelde een enerverende partij waarbij hij een kwaliteit won tegen 2 pionnen. Hij had tevens ontwikkelingsvoorsprong, maar wist daar geen voordeel uit te behalen. Toen de kwaliteit teruggegeven werd voor 2 pionnen voeren beide spelers de remisehaven binnen. Tenslotte moest teamcaptain Arnt Veenstra nog de vlag strijken. Een experimentele opening resulteerde in een redelijke steling, maar met een zwakte op d6. Zijn tegenstander ging vrolijk op die pion drukken, en toen nog ietsje meer. Dat resulteerde uiteindelijk een het verlies van de pion, waarna Arnt de boel niet meer bij elkaar kon houden.

Al met al een 5-3 nederlaag die de eerste klasse nu wel erg dichtbij brengt.

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap