Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC11 ten onder tegen WSC 7

Op 16 februari moest het elfde alweer de zesde wedstrijd spelen in de vierde klasse. Het team was weer compleet en om half acht begon de wedstrijd in de filmzaal. Het denksportcentrum was overval maar daar had het jeugdteam geen last van.

Op bord 2 moest Twan Beekman de strijd aan gaan met een blinde schaker. Dat was even wennen. Omdat ik zelf ook mijn potje in de filmzaal speelde was er een hoop hilariteit. Elke zet moest natuurlijk hardop worden uitgesproken, zodat Twan's tegenstander de zet op een speciaal bordje kon doen en ook kon voelen wat er op het bord gebeurde. Dat ging gepaard met de naam van het stuk gevolgd door de naam van de velden. de letters werden namen (bijvoorbeeld caesar 4) enzovoort. Het mooie was dat Twan dat leuk deed en we hebben een heleboel namen langs horen komen. Twan streed overigens een moedige strijd en moest berusten in remise.

Op bord 6 ging er ergens iets heel snel mis met de tegenstander van Jaron de Rover. Binnen afzienbare tijd stond hij een toren en een dame voor. Uiteindelijk gaf de tegenstander het dan ook maar op.

De broers Krahe op borden 3 en 4 hadden een wat mindere avond. Kike liep in een matcombinatie en de stukken konden in het doosje. Bij Manuel duurde het wat langer maar daar ging het ook mis.

Niels Jansen speelde een degelijke partij maar net niet genoeg. Zijn tegenstander wist ergens materiaal te snoepen en het was uit.

Eindstand 1,5-4,5

Op donderdag 5 maart wacht DSC11 de zwaarste wedstrijd van het seizoen. We moeten dan tegen SHTV 5 dat nog geen punt heeft laten liggen. Maar we gaan ons best doen!

er zijn geen reacties: reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap