Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC4 verliest nipt van Promotie 2

In de promotieklasse heeft Promotie 2 nog kansen op promotie naar de 3e klasse KNSB, en bij het begin van de wedstrijd hoorde ik dan ook dat de spelers van Promotie 2 er alles aan zouden doen om te winnen.
Diederik van Heijgen is dit jaar goed in vorm, maar hij had kennelijk zijn dag niet, hij verloor snel (0-1). Peter Lode boekte een remise, hoe dat is gegaan, is me ontgaan (½-1½). Kees van der Meer speelde de opening te origineel, het kostte veel bedenktijd om een houdbare stelling te houden. Dat lukte uiteindelijk wel (1-2). Henrik Tamerus had vanaf de opening moeilijkheden, dat leidde uiteindelijk tot verlies (1-3). Marco Anink won overtuigend (2-3). Jan-Willem van den Broek had in een onoverzichtelijke stelling een kwaliteit tegen allerlei tegenkansen, hij verloor in de vluggerfase (2-4). In diezelfde fase verspeelde Jaap Flohil kwaliteit en pion, maar op hardheid slaagde hij erin een remise-achtige stelling te krijgen (2½-4½). Ivar de Hoogt kwam na een interessante partij in tijdnood, na een lastig te beoordelen eindspel won hij: 3½-4½.
DSC4 is nog niet veilig voor degradatie, de komende uitwedstrijd tegen RSC-BP zou cruciaal kunnen zijn.

Ik mocht spelen tegen Jan Blankespoor. Ik kende hem nog en hij kende mij nog uit de tijd van de HSB-jeugd, ofschoon we nooit tegen elkaar speelden.
In de jaren '60 speelden hij en ik in het jeugdtoernooi in de zomervakantie bij EN-NEN, in het gebouw waar nu het Joegoslavie tribunaal is. Ik mocht in 1963 in groep 9 tegen de 12-jarige Jan Timman spelen. Het was mijn eerste echte schaaktoernooi, en naar ik later begreep ook zijn eerste; de partij Van der Meer - Timman eindigde in remise.
En het Kersttoernooi in het Johan de Witt tegenover het Gemeentemuseum, zeven ronden in vier dagen, Blankespoor had het allemaal paraat als de dag van gisteren. Mooie herinneringen.

er zijn 6 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap