Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC 11 wint uitwedstrijd tegen Rijswijk 6

Het elfde moest op 3 februari de uitwedstrijd tegen een ander jeugdteam spelen in Rijswijk. We hadden weer een leuk team op de been gebracht en we verzamelden ons bij gebouw Hofrust in Rijswijk.

Om half acht begon de wedstrijd. Al gauw vlogen de eerste stukken her en der van het bord. Bij Lucas Senden op bord 6 ging het wel heel hard en het leek goed te gaan, maar hij overzag een matje.
Niet veel later konden bij Iljo Boels op bord 2 de stukken ook in het doosje. Hij gaf zijn dame weg. De andere keus was mat.

Het waren echter de laatste twee punten van Rijswijk.....

Op bord 4 had Jaron de Rover een enorme aanval geplaatst en achter elkaar ging het ene stuk na het andere van wit er van af. Dat zou dus wel goed komen. Intussen bleek Niels Jansen op bord 1 ergens een kwaliteit gewonnen. Dat had hij later omgezet in een volle toren. Met de winst van Jaron de Rover stond het na een half uurtje spelen al 2-2

Twan Beekman (3) en Maks Katsarov (5) waren nog bezig. Twan had een mooie batterij op de e-lijn richting de nog niet gerokeerde koning. Dat moest wel fout gaan en dat ging het ook. 3-2 en het eerste wedstrijdpunt was een feit.

Maks Katsarov had de zwarte kongsvleugel helemaal aan flarden gespeeld. Rustig de tijd nemend bedacht hij het ene snode plan na het andere om de zwarte koning over het bord te jagen. Toen het leek alsof de tegenstander weer kansen kreeg, sloeg Maks genadeloos toe met een prachtige matcombinatie. En dat terwijl hij nog maar een kwartiertje op de klok had en zijn tegenstander ongeveer 13 minuten had verbruikt. Zo kan het verkeren en het werd dus een mooie 2-4 overwinning voor DSC11.
Nog drie wedstrijden te gaan en we doen nog steeds lekker mee in de middenmoot.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap