Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC4 legt het af tegen Schaakhuis 1

DSC4 heeft het duel met (mede-)titelkandidaat Schaakhuis 1 met 5-3 verloren. Het betrof een thuiswedstrijd die naar Den Haag verplaatst werd omdat ons speellokaal geheel voor trainingen gebruikt werd.

Kees van der Meer had in een vooruitgespeelde partij met zwart een nette remise tegen oud-DSC'er Rachid Schrik geboekt. Vol goede moed reisden de andere zeven naar het Haagse centrum alwaar met gebruikmaking van een ter beschikking gestelde parkeerkaart de auto gratis voor de deur gestald kon worden (waarvoor dank aan Norbert Harmanus, temaleider van Schaakhuis). In Schaakcafé En Passant werden wij met muziek onthaald - in het café mag sinds kort overigens geen alcohol meer geschonken worden...

Na het startsein leek het er een tijdje op dat we in doorsnee het beste van het spel hadden; Jaap Flohil stond zelfs overwegend tegen Melchior Vesters. Na zo'n anderhalf uur spelen veroverde Arno Wiersma, invaller voor Marco Anink, met een kleine combinatie een pion. Dit bood een mooi perspectief maar het vervolg was minder secuur en drie zetten later moest hij een stuk inboeten en konden de stukken in het doosje. Ivar de Hoogt kreeg niet veel later remise aangeboden (geweigerd wegens stand in de wedstrijd) maar moest al snel erkennen dat er niet meer uit te slepen was. Jan-Pieter de Vries, die al in de opening het initiatief aan zijn tegenstander moest laten, had zijn dag niet en dolf in het middenspel het onderspit; de stand kwam daarmee op 1-3. Nóg waren we niet kansloos want zowel Diederik van Heijgen als Willem-Jan van den Broek (de laatste tegen de in Delftse kringen niet onbekende Derk Dekker)hadden het beste van het spel, terwijl het bord in de partij van Henrik Tamerus tegen Mike Hoogland in brand stond (stuk vóór maar koning onder druk). Jaap's voordeel was gaandeweg verdampt en daar moest voor remise geknokt worden.

Het was Diederik die na een mooie partij de spanning terugbracht: zijn systematisch opgebouwde koningsaanval sloeg onverbiddelijk door (hij zal proberen nog fragmenten toe te voegen). Topscorer Henrik moest echter in remise berusten; achteraf bleek dat een uitgebreide koningwandel nog winstperspectief had geboden. 2,5-3,5 dus. Toen Jaap er in een eindspel met slechte loper aan moest geloven was het met de Delftse kansen gedaan en Willem-Jan, die een kwaliteit had geofferd in ruil voor mooie winstkansen, koos in de 'dying seconds' met 20 seconden op de klok met zetherhaling eieren voor zijn geld (remise en 3-5 eindstand). Jammer; er had meer in gezeten maar uiteindelijk kwam Schaakhuis deze overwinning toe.

Gedetailleerde uitslag:

1. Ivar de Hoogt - N. Harmanus remise
2. Jaap Flohil - M. Vesters 0-1
3. Kees van der Meer - R. Schrik remise
4. Henrik Tamerus - M. Hoogland remise
5. Arno Wiersma - J. Beeloo 0-1
6. Jan-Pieter de Vries - J. Hollander 0-1
7. Diederik van Heijgen - P. Regeer 1-0
8. Willem-Jan van den Broek - D. Dekker remise

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap