Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC2 boekt eerste overwinning van het seizoen

DSC2 heeft in haar thuiswedstrijd tegen Caissa 2 haar eerste overwinning van het seizoen geboekt: 4½-3½.

De eerste matchpunten zijn eindelijk binnen. In de vierde ronde won het tweede van de reserves van Caissa uit Amsterdam. Het had echter net zo goed andersom kunnen zijn.

Het scorebord wordt in gereedheid gebracht
Het scorebord wordt in gereedheid gebracht


Richard Oranje opende de score na te profiteren van een fout van de tegenstander al vroeg inde partij. Hij won een stuk en gaf de tegenstander geen enkele kans meer. 1-0.

En Richard is erg blij met zijn eerste overwinning van het seizoen!
En Richard is erg blij met zijn eerste overwinning van het seizoen!


Patrick de Bas compliceerde de stelling, maar begon spoken te zien en miste de beste voortzetting. Zijn tegenstander nam het geofferde materiaal in dank aan en maakt het gedecideerd uit, 1-1.

Kim Meulenbroek volgens de hussel­methode aan bord 1 geposteerd bereikte min of meer gelijkspel met zwart maar door een onnauwkeurigheid kwam hij in een verloren eindspel Paard plus loper tegen loperpaar terecht. Hij verloor geforceerd een pion en het verlies van een tweede werd niet meer afgewacht 1-2.

Toch keerden de kansen op dat moment naar ons toe. Plots melde Ted dat hij gewonnen had en dus 2-2. Hij kan dat zelf het beste maar uitleggen.

De 3-2 stond eigenlijk al op het bord daar Jan Peter zou gaan winnen. In een sterk gespeelde partij liet hij zijn tegenstander vanuit de opening niet meer los en bekroonde de partij met het behalen van een extra dame.3-2 dus.

Gert en Bob koersten beiden op remise af, zodat de partij van Walter de beslissing zou brengen. Walter echter had weer een Walter-partij. Na 5 zetten een toren op a8 weggegeven tegen een loper vocht hij voor wat hij waard was. Vrijwel de hele middag verloren gestaan maar in de tijdnoodfase kwamen de Walteriaanse trucs. Wat meestal alleen in de 3e klasse lukt ,lukte warempel ook nu in de 2e klasse. De kansen keerden. In een remise-achtig eindspel met aan beide zijden toren en loper (ongelijke) kreeg walter een vrijpion, In plaats van dit kleinood te stoppen liep de koning van de tegenstander in een onverantwoorde winstpoging naar voren. Walter counterde en had pion promotie tot dame in 2 zetten. Echter hij wikkelde conform de een uur eerder gegeven remise opdracht af naar remise. Dus van een 0 naar remise naar een 1 terug naar remise. Het faciliteren van hartpillen voor teamleiders is een overweging waard.

Richard en Walter
Richard en Walter


Nu restte alleen Gert. Bob had simpel remise gehouden (4-3)

En Gert had een iets beter toreneindspel , maar claimde uiteindelijk herhaling van zetten om de 2 matchpunten veilig te stellen De slotstelling was allerminst duidelijk!

Patrick, Gert en Ted
Patrick, Gert en Ted


Aangezien de zwakkere teams Utrecht 2 en Amersfoort beiden ook wonnen staan er nu 4 teams met 2 uit 4 op plek 7-10. Wordt vervolg in februari na Tata Steel waar Gert, Ted en ondergetekende zullen spelen.

er zijn 4 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap