Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC 2 verliest 2e wedstrijd

Het 2e speelde in Wijk aan Zee tegen De Wijker Toren, een promotiekandidaat. Er waren 3 invallers, zeer ongebruikelijk. Ondanks 2 stuntpartijen gingen de matchpunten naar De Wijker Toren. Bij Ted ging er iets mis, hij verloor 2 pionnen, maar dankzij de ongelijke lopers kon hij er nog remise uit slepen. Walter kwam al gauw een kwaliteit achter te staan. Hij verkreeg tegenkansen, maar dolf uiteindelijk het onderspit. Ivar incasseerde een nederlaag na lange dappere strijd. Hij deed een kansrijk kwaliteitsoffer, wat de tegenstander veel hoofdbrekens kostte. In het eindspel miste hij een mogelijkheid die goede winstkansen geboden zou hebben, in plaats daarvan verloor hij zijn vrijpion en daarna was het uit. Arno speelde tegen de sterkste speler van De Wijker Toren, rating 2286. In een Wolga wist hij stand te houden, sterker nog hij verkreeg voordeel en wist het af te maken, grote klasse!

Ikzelf speelde een matige partij. Ik kwam iets minder te staan. Nadat mijn tegenstander de beste voortzetting gemist had, bleek hij er niet doorheen te komen. Er werd tot remise besloten. Gert leek iets beter te staan, maar het viel tegen. In een gelijke stelling maakte hij een paar foutjes en verloor een pion. Het eindspel bleek remise te zijn. Jos bewees opnieuw een zeer talentvolle speler te zijn. In een Leningrader wist hij zijn zeer sterke tegenstander op remise te houden, werkelijk een voortreffelijke prestatie! Hans speelde een goede partij, maar in het laatste uur gaf de grotere fitheid van de tegenstander toch de doorslag.

Hiermede werd de eindstand 5-3. Gezien het grote ratingverschil een verdienstelijk resultaat. In de strijd om handhaving zal de volgende wedstrijd op 22 november tegen Amersfoort cruciaal zijn.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap