Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC 11 revancheert zich door gelukkige overwinning.

Het elfde trad op 27 oktober aan tegen Rijswijk 5. Na de zware nederlaag tegen Promotie 7 hoopten we nu wel op bordpunten. Die kwamen er ook!

Door wat logistieke probleempjes hadden we eerst zes spelers, toen vijf, toen vier, toen weer vijf en uiteindelijk weer zes. De invallers waren dit keer Chngji Zhao op bord 1 en Maks Katsarov op bord 6.

Maks (in stap 2!!) was om acht uur al klaar met een klinkende overwinning. Het eerste bordpunt was een feit.

Niet lang daarna lieten de heren Kike Krahe (bord 5) en Manuel Krahe (bord 4) ook zien hoe je moest winnen. Hoe Manuel dat uiteindelijk deed, weet ik niet want het zag er voor hem griezelig uit maar toch. We stonden met 3-0 voor en zelfs het eerste wedstrijdpunt was een feit.

Op de borden 1, 2 en 3 ging het wat minder florisant. Op bord 1 had invaller chengji Zhao een stuk ingeleverd. Op bord 3 had Niels Jansen een uiterst ingewikkelede en gevaarlijke stelling met talrijke kansen voor zijn tegenstander. Op bord 2 bij Iljo Boels was er nog weinig duidelijk maar ik had toch een angstig voorgevoel dat we de puntjes zouden gaan delen.

Na verloop van tijd had Chengji prachtig zijn stuk herwonnen maar toch van lieverlee wat veel pionnen verloren. Toen hij tenslotte alsnog zijn laatste stuk cadeau gaf en alleen met een koning tegen een overmacht toch nog voor pat ging was het toch wel bekeken. Zijn tegenstander maakte geen fout. 3-1

Niels Jansen had inmiddels een stuk en een paar pionnen weggegeven. Ik stond even te kijken naar bord 2 toen ik achter me "schaakmat" hoorde. En inderdaad stond Niels midden op het bord mat. 3-2

Er restte nog bord 2. Ook hier gingen wat veel pionnen verloren. En zelfs twee kwaliteiten. Dat twee paarden tegen twee torens verdraaid lastig kan zijn, bewees Iljo. Zijn tegenstandster zat te zuchten vanwege die irritante paarden. Ze verslikte zich in een vork en dat was een kwaliteit minder. Ze was nogal bezig met het lopen naar de andere kant van een pion dat ze pardoes haar toren vergat en die nam Iljo gretig aan. De overwinning was een kwestie van goed uitspelen. Aan remise genoeg dacht ik, maar de tegenstander van Niels gaf op. En toen werd het zomaar 4-2. Soms moet je mazzel hebben.

Deze overwinning mogen we koesteren. En op naar de volgende partij tegen Paris.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap