Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC7 verliest uit nipt van Lierse 1

Afgelopen maandagavond speelde het 7e haar eerste externe wedstrijd van het nieuwe seizoen. In een gemankeerde nieuwe samenstelling werd de strijd met de opponent aangegaan. Helaas moesten Jan van den Donk en Coen Leentvaar verstek laten gaan. Voor hen in de plaats speelden Vashish Sukul en Mark Breton.
Uiteindelijk verloor het team met de kleinst mogelijke uitslag, 4,5-3,5. Gezien de kracht van het team waar tegen gespeeld werd, iedereen had een veel sterkere tegenstander, is het toch een mooie uitslag. Natuurlijk werd hier en daar slordig een half puntje verloren, daarentegen ook gewonnen, meer zat er gewoonweg niet in. Alleen Antoon, Herman, Renť, Mark en Vashish wisten hele en halve punten bij de tegenstander weg te snoepen.

Bord 2: Gera de Jong - Antoon Frehe 0-1
Mijn tegenstandster opende Schots en ik denk dat ik haar verraste met 4... Qh4. Na een tijdje koos ze voor een variant die voor beide weinig direct gevaar oplevert maar waarbij zwart wel een pion wint. Een dubbelpion. 1. e4 e5 2. Nf3 Nc6 3. d4 exd4 4. Nxd4 Qh4 5. Nxc6 Qxe4+ 6. Qe2 Qxe2 7. Bxe2 dxc6. Wit rocheerde even later kort en ikzelf lang. Ik speelde voor mijn doen best bewust en had een duidelijk plan voor mezelf. Ik denk dat wit hier en daar zelfs een beetje meewerkte aan mijn ideeŽn. Or is it my imagination? Eerlijk gezegd speelde ik vanaf het begin niet meteen op winst maar toen ik merkte dat mijn plannen gewoon werkten werd ik optimistisch. Ik zag dat als ik een grote afruil op een bepaalde manier uitvoerde, dat ik dan nog een pion kon winnen. Wat over bleef waren 2 groepjes van 3 pionnen voor mij plus een loper en paard. En aan de witte kant 4 losse pionnen en het loperpaar. Het lukte daarna vrij eenvoudig om een van de lopers van wit te ruilen en daarna was het niet echt heel moeilijk meer.

Bord 3: N.C.M. Alsemgeest - Vashish Sukul 0,5-0,5
Mijn partij is als volgt te omschrijven: in de partij werd de Siciliaanse opening gespeeld, die verder transformeerde in een advanvance french defense. Mijn tegenstander speelde op een gegeven moment een heel passieve zet, waardoor ik, door druk te zetten op zijn zwarte velden, een pion voor kwam te staan. Dit gaf hem wel wat compensatie in de vorm van een open h-lijn waardoor hij meer druk kon zetten op mijn koningsvleugel. Ik besloot daarom het zekere voor het onzekere te nemen en ruilde snel de dames af om naar een torens eindspel te gaan.
Ik vond dat ik wat beter stond dankzij een pionwinst en het feit dat mijn tegenstander ook nog een dubbelpion had. Alhoewel, ik Liet zijn loper binnenkomen in mijn stelling en na een paar pionnen gewisseld te hebben leek de partij gewoon gelijk te staan. Vanwege mijn tijdnood accepteerde ik zijn remise aanbod.

Bord 4: T. van Dijk - M.R. Breton 0,5-0,5
Mijn partij begon als een standaard Siciliaan, een Najdorf zelfs. Maar door een gekke paarden ruil op c6 kon ik de dames vleugel dichtgooien en een Konings aanval opzetten. Helaas zag ik de goede zet volgorde niet, daardoor ging het niet mat, en stond ik zelfs een pion achter. Na een afgeslagen remise aanbod van beide kanten durfde ik even later toch niet verder. Ik had initiatief, maar 2 pionnen minder, en kon eeuwig schaak geven. Daarop besloten we toch remise!

Bord 8: Annemarie Voorberg - Herman Zonderland 0-1
Ik speelde een degelijke partij denk ik. We gingen gelijk op in tijd en het ruilen van stukken. Het was een niet al te spectaculaire remise achtige partij, een met zeer weinig vuurwerk. Totdat ik in de eindfase, met ieder nog een Dame, twee torens en zes pionnen op het bord, een open lijn bemachtigde. Met enkele tempo zetten kreeg ik een mooie aanval, mijn tegenstanster dacht dat zij dat ook had, er keken immers twee verbonden torens van haar richting de pion voor mijn koning. Maar ja, haar dame stond in lijn met haar koning. Dus als een duivel viel ik met een van mijn torens haar Dame aan. Hoe we uiteindelijk ook zouden ruilen, ik zou nog als enige van ons beide in het eindspel een toren over hebben. Toen gaf ze op. Na al mijn remises en verloren partijen tot nu toe in dit nieuwe seizoen, een mooie opsteker.

er is 1 reactie: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap