Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC8 verplettert DSC10

Afgelopen maandag kwam voor het eerst het nieuwe studenten-team in actie. Onder de naam van DSC8 moest er begonnen worden tegen onze club genoten van DSC10. Op zich wel prettig, omdat het voor de meeste hun eerste externe competitie wedstrijd was.

Na een korte uitleg over de tactiek van dit jaar, alles winnen, gingen we direct van start. Martin had er namelijk veel zin in als wedstrijdleider, en hij had tevens nog meer te doen.

Zelf moest ik op bord 2 nog even wachten op een tegenstander, maar na even rondgevraagd te hebben kon er toch nog iemand gevonden worden. Nog geen 4 zetten later kwam Marfa al naar me toe om te melden dat ze gewonnen had. Eerste punt binnen, Joop van Ham viel in een vroeg mat grapje.

Terwijl Marfa nog maar een tweede potje ging spelen werd er op de rest van de borden gevochten voor nog wat extra punten. Reinaldo kwam op bord 4 al snel goed te staan en won een kwaliteit. Zelf won ik na 6 zetten een stuk omdat de tegenstander tijd wilde goed maken en niet oplette. Eric verloor echter een stuk tegen 2 pionen, en Michael vond het nodig een pion te offeren voor wat spel.

Michael was hierna ook de tweede winnaar van het duel. Hij won op Bord 5 van Ernst, en zo kwamen we op een goede voorsprong.

Daarna ging het snel. Reinaldo raapte wat pionen op en ruilde daarna alle stukken tegen Leo. Deze zag daarna meteen dat hij niet meer kon winnen en gaf relatief gezien vroeg op.

Jason dacht op bord 3 dat hij een dame kon insluiten door een pion te geven. Jesse zag echter dat dit niet het geval was, en naast een pion won hij meteen ook een stuk en de partij. Zo kwamen we op 4-0.

Zelf stelde ik daarna de winst echt veilig. Met een stuk meer tegen Aad was het niet heel lastig, al kon ik pas in het eindspel echt gebruik maken van het extra stuk. Echter kon Aad het niet voorkomen dat ik ook nog een dame ging halen, dus gaf hij op.

Hierna kon ik tegen de rest vertellen dat ze mochten doen wat ze wouden aangezien de winst al binnen was. Tom voelde zich meteen een stuk prettiger. Hij stond een kwaliteit achter door een vrij opzichtige paard vork, maar wist goed binnen te komen met zijn 2 paarden en dame. Hiermee kreeg hij veel aanval maar hij vond helaas niet direct het mat.

Op het eerste bord eindigde niet lang daarna de partij tussen Vashish en Bart. Alhoewel de partij lang duurde stond Vashish de hele partij iets beter, en wist helemaal in het eindspel een pion te winnen. Dit was genoeg voor de winst, zodoende kwamen we op 6-0.

Op bord 7 won Eric zijn partij toch nog. Tegen Jan, de teamleider van het 10de wist hij toch nog een trucje te verzinnen met een stuk minder. Jan trapte erin en stond ineens mat.

Tom was de laatste nog spelende van het team. Dus iedereen kwam rond het bord staan. Hij was nog steeds bezig met zijn paarden en dame, en hiermee maakte hij het Bert op bord 8 zo lastig dat deze te lang na moest denken en uiteindelijk op tijd verloor.

Zodoende heeft iedereen zich aan de tactiek van dit jaar gehouden en sloten we de eerste match van het achtste met 8 keer winst af.
Volgende ronde moeten we voor het eerst uit tegen de Haeghe Ooievaar, maar heb daar nu al zin in gekregen.

er zijn 3 reacties: lees | reageer




de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-2021 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap