Delftse SchaakSite - eigendom van de Delftsche SchaakClub

DSC laat in finalewedstrijden KNSB beker gouden kans liggen

Op Hemelvaartsdag kwam DSC te Wijchen uit in de finalewedstrijden om de KNSB beker. De loting voor de halve finales leverde DSC - Paul Keres en HMC Den Bosch - Sissa op.

Het Delftse viertal, dat bestond uit Matthieu Freeke, Gert Legemaat, Lisa Hortensius en Ted Barendse (met als non-playing captain Jan-Pieter Vos), heeft van zich doen spreken. Matthieu leverde een glansrijke prestatie door met zwart de Utrechtse kopman Hugo ten Hertog van het bord te meppen [zou mooi zijn als de partij hier nog gepubliceerd zou worden]. De andere drie matadoren leverden strijd tot in de 'dying seconds', en hoe! Ook Gert speelde een puike partij, en wel tegen de Domstedelijke meester Xander Wemmers - voor de laatste waren de complicaties zodanig groot geworden dat hij nog maar 30 seconden op de klok had in een fase dat Gert nog een kwartier bedenktijd had (5 seconden 'increment'). Onze man had tevens een pion gewonnen (wat later zelfs een tweede) en had de vijandelijke koning onder schot gekregen. In de spectaculaire slotfase (uiteindelijk elk nog enkele seconden) maakte hij helaas een beslissende fout: 0-1. Ondertussen hadden Lisa en Ted zich kranig geweerd na mindere positie in het middenspel. Ook Ted kon het uiteindelijk niet bolwerken, terwijl Lisa zich in open stelling met dames en alle torens op het bord i.p.v. Ke4! (met remise!) zich liet matzetten.

Kortom: de finale had flink gelonkt maar deze sensatie ging op dramatische wijze aan de Delftse equippe voorbij.

Wat restte was de strijd om de 3e en 4e plaats tegen het Groningse Sissa: hierin maakten Gert en Ted plaats voor Jan-Pieter en Richard Oranje (die als supporter aanwezig was). De laatste verloor in het eindspel van Nederlands grootste talent Jorden van Foreest; de overige partijen eindigde netjes in remise.

In de finale won Paul Keres verrassend van grote favoriet HMC Den Bosch. Felicitaties dus aan het team dat ons in de halve finale de weg versperde!

Voor foto's zie https://plus.google.com/photos/104512470...874850903200769

er zijn 3 reacties: lees | reageer
de Delftsche SchaakClub
de grootste, actiefste en gezelligste schaakclub van Delft

jeugd [ma 18:30-20:00]
Er is op 5 niveau's schaaktraining. Daar­na is er competitie, of een van de vele andere activiteiten.

senioren [ma 19:45-01:00]
De grote interne competitie heeft schakers van elk niveau. Ook zijn er veel andere activiteiten.

copyright
© 2002-9600 Delftsche SchaakClub

powered by
WoltLab GbR, Tjip BV & 2B Insite

software
FirstClassWebsite v1.6.1124.1
DSS v2.9.0701.1
WoltLab Burning Board
GNU WebChess

statistieken
Nedstat Basic  nedstat

disclaimer, privacy politiek, sitemap